Tre styk tre-i-énere afløser syv maskiner i Randers

17-11-2017
Del artikel på




Der klippes rabatter i alle retninger med to Mulag-klippere i front og en bagmonteret på traktorerne

Der klippes til begge sider, under autoværn og rundt om pæle og stolper, når Randers Kommunes driftsafdeling sender sine tre nye tre-i-énere ud fra materielgården på Gudenåvej. Stort set i alle retninger. Kommunen har netop fået leveret grej, som gør det muligt at lade tre traktorer klare den rabatklipning rundt om i kommunen, som hidtil har krævet seks rabatklippere og en kantpæleklipper.

”Vi har fokus på effektivisering, så vi gør os konkurrencedygtige ved udliciteringerne. Nu kan vi klare det samme arbejde med tre maskiner, som vi tidligere har brugt seks plus kantpæleklipperen til. Vi gør det ikke for at skære ned på bemandingen. Vi skal stadig være samme antal folk. Men vi får luft til at løse flere opgaver med fortove, asfalt, renhold og lignende”, forklarer driftsleder Frank Poulsen.

 

Tre ens sæt

Det er Gersvang Maskiner i Karlslunde, der har leveret det nye, avancerede materiel, som består af tre identiske sæt til henholdsvis to New Holland-traktorer og en Valtra. Hver traktor er nu udrustet med hver en bagmonteret arm med rabatklipper, som kan klippe op til otte meter til begge sider af traktoren. I front er monteret to klippere, hvor den ene kan klippe under autoværn, mens den anden klarer studsningen rundt om kantpæle, stolper og lygtepæle.

Både direktør Søren Gersvang og konsulent Bent von Müllen havde taget turen fra Sjælland til Kronjylland for at aflevere de mange tyske arme forsynet med klippeaggregater.

”Der er ingen tvivl om, at de tre faste traktorførere skal vænne sig til nu at holde øje med og styre tre enheder i stedet for én. Men det nye system er så avanceret, at de hurtigt kommer efter det og finder ud af, at næsten alt faktisk fungerer fuldautomatisk”, siger Søren Gersvang.

 

Hurtigere klipning

”Hidtil har maskinførerne kunnet klippe med en enkelt klipper på hver traktor med en hastighed på fire til fem kilometer i timen. Når de er blevet fortrolige med Mulag-klipperne, regner jeg med, at hastigheden kommer op på seks til syv kilometer i timen. Og så klippes der altså samtidig både under autoværn og rundt om pæle og stolper undervejs”, siger Søren Gersvang.

Selv om Mulag GHA 700-armklipperne er monteret i de tre traktorers bageste trepunkts-ophæng, har traktorføreren fuldt overblik over klipningen. I de fleste tilfælde kan armklipperen svinges frem et godt stykke foran eller på siden af førerpositionen.     

Billedtekster:

1.

Aflevering af Mulag-klippegrej i Randers. Direktør Søren Gersvang (til venstre) og konsulent Bent von Müllen flankerer Randers Kommunes Frank Poulsen, Ulrik von Benzon og Søren Erik Christensen foran de tre traktorer med identiske Mulag-sæt.

2.

Klar til at rulle ud og studse kronjyske rabatter både på begge sider af traktoren, under autoværn og rundt om kantpæle og stolper. Hver af de tre traktorer er udstyret med bagmonteret Mulag GHA 700 armklipper, Mulag MRK 300 G autoværnsklipper og Mulag MLM 200 kantpæleklipper.

3.

Direktør Søren Gersvang og konsulent Bent von Müllen fra den danske Mulag-importør Gersvang Maskiner giver gode fiduser til fra venstre Ulrik von Benzon, driftsleder Frank Poulsen og Søren Erik Christensen fra Randers Kommunes driftsafdeling.

4.

En veltilpas maskinfører Hans Andersen på plads i en af New Holland-traktorerne. Han har fået lidt nyt udstyr at holde øje med i kabinen, men kan trøste sig med, at der er en stor grad af automatik i Mulag-systemerne.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk