25 år som sne- og ismand

03-06-2022

John Overgaard runder det kvarte århundrede med salg af vintergrej for Epoke A/S

Af mange betragtes han som Mr. Epoke. Har man sagt saltspredere og sneplove fra virksomheden i Vejen, har man også sagt John Overgaard Jensen. Mange dropper Jensen, så han simpelthen er John Overgaard.

Mandag den 1. august har han 25 års-jubilæum som sne- og ismand med salg af det store Epoke-program til Vejdirektoratet, kommuner og store entreprenørvirksomheder.

De 25 år har været præget af store omvæltninger i samfundsstrukturen, som smittede direkte af på Epoke A/S. Da den nye kommunalreform trådte i kraft ved indgangen til 2007, løb John Overgaard Jensen og hans kolleger hos Epoke hurtigere end nok nogensinde tidligere.

”Små kommuner skulle opgraderes også med materiel, så der blev virkelig solgt grej i 2007, 2008 og 2009. Alle talte om krise, men hos Epoke mærkede vi den ikke. Tidligere havde vi 13 amter og 271 kommuner at passe salgsmæssigt. Fremover skulle det handle om 98 kommuner, og vi kendte jo alle de kommuner, der skulle lægges sammen. Så vi skulle finde ud af, hvem vi fremover skulle i kontakt med og lave aftaler med”, siger John Overgaard.

 

Fra sort til elektronisk

Produktmæssigt er der også sket meget, siden John Overgaard i 1997 trådte ind ad døren som ny Epoke-sælger for Nord- og Midtjylland.

”Dengang var Epoke mest en ”sort” virksomhed med mange smede. I dag har vi mange ingeniører og teknikere, fordi der er sket så meget elektronisk. Maskinerne har GPS-styret spredning, dataopsamling for dokumentation af alt, og der er for alvor kommet fokus på miljøet. Vi optimerer løbende besparelserne på vejsalt, så sprederne bruger de rigtige mængder de rigtige steder”, forklarer John Overgaard.

”Det er stadig spændende. Måske mere end nogensinde tidligere. Udviklingen fortsætter jo, og netop i øjeblikket laver vi test af cykelstispredere i Sprederudviklingsgruppen, som er en fælles arbejdsgruppe for Vejdirektoratet, kommunerne og leverandører”, fortæller han.

 

Key account

Der er også sket noget på visitkortet, siden John Overgaard gik vintervejen for 25 år siden. Han startede som nævnt som sælger, blev så udnævnt til salgschef for Epoke og efterfølgende salgs- og servicechef.

”Nu er jeg key account manager. Det dækker jo over en kørende sælger”, konstaterer han med et grin.

Som key account manager har han kontakt til både Vejdirektoratet, de store entreprenører og cirka halvdelen af landets kommuner. Tillige hører både Grønland og Færøerne til John Overgaards distrikt. 

Hvert af de 25 år har han typisk kørt 60.000 kilometer for at besøge eksisterende og potentielle nye kunder og samarbejdspartnere. Netop nu er det højsæson. Vintermateriel sælges om foråret og ikke om vinteren. Da skal det være på plads og klar til at rykke ud for at gøre nationens vejnet farbart.

 

Vinterbadning og koncerter

John Overgaard er født og opvokset i Vorup ved Randers, og han har stadig kontakt til en flok af kammeraterne fra folkeskolen. En halv snes gutter ses stadig med jævne mellemrum og både vinterbader og tager til koncerter sammen såvel i Danmark som i udlandet. Da han forlod Randers, gik turen til Vejle, men de seneste mange år har John Overgaard boet i Silkeborg. Da han kom til Epoke A/S i 1997, kom han fra landbrugsmaskinbranchen, hvor han med egne ord solgte gyllegrej.

Næste år runder John Overgaard de 60 år, og han lægger ikke skjul på, at han forsøger at gøre nogle ting på en anden måde og tage mere hensyn til sig selv. I 2018 blev han ramt af alvorlig sygdom, men er nu tilbage i fin form. Da han var fit for fight igen, tog han hul på en ny æra på golfbanen, hvor han nu driver og putter på tredje år.

”Men det giver altså et andet syn på tingene, når man finder ud af, at det faktisk har været lige op over. Så bliver man rigtig glad for livet”, konstaterer 25 års jubilaren.

På hjemmefronten nyder John Overgaard på tiende år opbakning i alle gøremål fra sin bedre halvdel Anja.

 

Billedtekst:

John Overgaard – 25 år hos Epoke A/S den 1. august.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk