30 år på lejepladsen - og han lejer kun med de store

27-02-2018
Robert Hansen Maskinudlejning i Svendborg er gået ind i 2018 med solide portioner af både nye Caterpillar- og Volvo-entreprenørmaskiner

Det skal være gult og stort for at Robert Hansen er interesseret. Står der så Caterpillar eller Volvo på siden, er han til gengæld også frisk på at finde plads på lejepladsen. Her har han nu boltret sig i 30 år, siden han besluttede sig for at blive selvstændig.

Det er også stort, når Robert Hansen går på indkøb. Inden 2017 var slidt op, nåede Pon Equipment lige en tur til Brændeskov Møllevej nord for Svendborg med otte funklende nye Cat-maskiner. På forhånd havde Robert Hansen Maskinudlejning fået leveret to, så Cat-totalen nåede op på ti styk.

”Det skal være Cat eller Volvo. Faktisk fik vi, udover maskinerne fra Pon, også leveret 16 Volvo-maskiner her i efteråret. Maskinerne er fordelt på dumpere, gravemaskiner og gummigeder. Det er rigtigt, at vi hovedsagelig har Cat og Volvo, men der er da også lidt Komatsu imellem”, fortæller Robert Hansen. Han har 25 medarbejdere. Blandt dem en fast stab af maskinførere, da firmaet udlejer maskiner både med og uden fører.

 

Store maskiner til store projekter

I begyndelsen af februar fylder den sydfynske udlejer 55 år, men kan altså allerede se tilbage på 30 år med udlejning af entreprenørmaskiner. Da han i 1988 begyndte at leje traktorer og sandvogne ud, droppede han samtidig karrieren som mekaniker i landbruget. Det var Aarsleff, der skulle bruge grejet. Siden skulle der bygges en fast forbindelse over Storebælt, og det var med til at give Svendborg-firmaet en solid ballast. Efterfølgende har Robert Hansen Maskinudlejning leveret maskiner til entreprenørerne på de største entrepriser.

”Der kan være den fordel ved at koncentrere sig om de store maskiner, at de ofte lejes til store projekter. Dermed taler vi om længere lejeperioder, og det er naturligvis rart for en udlejer”, siger Robert Hansen.

 

Kun Robert Hansen

Hos den danske Caterpillar-forhandler, Pon Equpment, er leverancen til Robert Hansen absolut en af året sjove for Key Account Manager Birger Hjelm.

”Robert Hansen er den eneste udlejer, jeg har kendskab til, som køber store maskiner i de portioner. Der er enkelte store entreprenørselskaber, der også køber stort ind af stort. Men ikke andre udlejningsfirmaer end Robert Hansen Maskinudlejning”, siger Birger Hjelm.

”Robert Hansen har gravemaskiner fra 12 til 50 tons. Og han koncentrerer altså indkøbene hos Volvo og hos Cat. Denne gang har der primært været tale om udskiftning af andre maskiner fra 2011, hvor vi har taget de brugte i bytte. Robert Hansens maskiner har typisk gået mellem 5000 og 8000 timer, når vi får dem ind til videresalg. Det er en klar fordel både for ham og for os. Timetallet er perfekt, og da vi klarer al service på Cat-maskinerne for Robert Hansen, véd vi, at de er i den allerbedste stand. Derfor er de attraktive for vore brugt-kunder”, siger Birger Hjelm.

 

Høj gensalgsværdi

Det understreges i øvrigt at den omstændighed, at over halvdelen af de brugte Cat-maskiner var solgt igen, før de nye til udlejningsflåden i Svendborg var leveret. Og de er vel at mærke solgt til det danske marked.

”Robert Hansen passer og vedligeholder sine maskiner med alle services, og samtidig véd han, at gensalgsværdien på Caterpillar er høj. Dermed opnår han også en meget fin TCO – Total Cost of Ownership, eller på dansk de samlede omkostninger i maskinens levetid”, siger Pon Equipment-Key Account Manager Birger Hjelm.

De seks nye gravemaskiner, Robert Hansen Maskinudlejning fik leveret Pon Equipment, var dels tre 26 tons Cat 323FL, to 31 tons Cat 330FL og en 37 tons Cat 336FL. Hertil også de to Cat D6T2-dozere.

 

Billedtekster:

1.

Det var et imponerende syn, da Cat-caravanen satte kursen mod Svendborg med nye maskiner til Robert Hansen Maskinudlejning.

2.

Robert Hansen fik leveret solide portioner både Caterpillar- og Volvo-maskiner også i 2017.

3.

Så er der linet op hos Pon Equipment til at sende otte af de store ud af døren. Destination: Robert Hansen Maskinudlejning i Svendborg.

4.

En række Cat-gravere med en af de to dozere i front. Ny maskinkraft til udlejningsflåden i Svendborg.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk