35 tons kæbeknuser øger kapaciteten i Svebølle

07-11-2018Meldgaard Handel har sat fabriksny Terex Finlay J-1160 af på Løgtved Miljøplads

Der skal flere tons igennem systemet hos Løgtved Miljøplads i Svebølle øst for Kalundborg. På et godt år op imod 20.000 tons, hvis det skal indfri forventningerne hos indehaver og direktør Hans K. Kristensen, som driver miljøpladsen sammen med virksomheden Løgtved Entreprenør & Maskinudlejning.

Derfor har Meldgaard Handel A/S leveret en spritny Terex Finlay-kæbeknuser til den nordøstsjællandske genbrugsvirksomhed. 35 tons kæbeknuser i helt nyt design til erstatning for den kæbeknuser, som Hans K. Kristensen havde i forvejen.

”Da vi havde en fabriksny Terex Finlay J-1160 på lager, blev tanke forvandlet til handling, og jeg aftalte en byttehandel med Hans K. Kristensen”, fortæller afdelingschef Klaus Meldgaard hos Meldgaard Handel.

 

200 tons i timen

Den nye kæbeknuser har forøget kapaciteten på Løgtved Miljøplads væsentligt. Det bliver til 200 tons færdigvare i timen, når der sendes armeret beton igennem knuseren.

Samtidig med, at den nye knuser formår at tygge mange tons, er den meget servicevenlig. Blandt andet kan færdigvarebåndet lægges ned hydraulisk, og det er med til at give god plads til servicering.

”Det er absolut ikke nyt for os at køre med Teres-knusere, og vi har også Terex-sortereværker. Det er hovedsagelig beton, og den nye kæbeknuser får 5000 tons beton på Sams som en af de første udfordringer. Det er en opgave, vi klarer for en kollega i branchen”, fortæller direktør Hans K. Kristensen på Løgtved Miljøplads.

 

Overvågning fra Irland og Aabenraa

Terex Finlay J-1160 vejer 35 tons og har et indtag på 1000 x 600 mm. Der er plads til fem kubikmeter i fødekassen. Indstillingen af kæbeåbningen foregår hydraulisk, og maskinen har 284 John Deere-heste i motorrummet.

”Samtidig er knuseren udstyret med Telemetry-overvågningssystem, som giver online-adgang til maskinens data både fr Terex Finlay i Nordirland og fra Meldgaard Handel i Aabenraa”, forklarer afdelingschef Klaus Meldgaard

 Billedtekster:

1.

Teknikerne laver de sidste justeringer på den spritnye kæbeknuser og gør maskinen klar til særdeles aktiv tjeneste hos Løgtved Miljøplads.

2.

Så fodres der. Der er et indtag på 1000 x 600 mm at sigte efter på Terex Finlay-kæbeknuseren.

3.

Gang i produktionen i Svebølle. Den nye Terex Finlay-kæbeknuser på Løgtved Miljøplads producerer 200 tons færdigvare i timen.

Del artikel

   
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk