40 tons med lang arm og store fødder

04-08-2022


Johs. Møllers Maskiner leverede første Liebherr R938MU-gravemaskine med næsten 22 meter rækkevidde til GSV Materieludlejning

Der er to indlysende muligheder, når man vil arbejde med en tung gravemaskine i blødt terræn: Bliv på fast bund og brug en maskine med ekstremt lang gravearm. Eller brug en maskine med store skoplader. GSV Materieludlejning valgte både livrem og seler, da firmaet besluttede sig for en ny Liebherr-graver til udlejningsflåden. Den første 40 tons Liebherr R938MU med ikke mindre end næsten 22 meter rækkevidde og tilmed forsynet med 900 mm skoplader.

”Normalt rækker sådan en gravemaskine en otte-ti meter. Med den nye Liebherr er vi ude på omkring 22 meter, så det er muligt at grave på stor afstand. Bommen er 12 meter og stikket 9,5 meter. Og så er maskinen altså tillige udstyret med nogle fødder, der ikke sådan synker i”, forklarer GSVs direktør for tungt materiel, Jesper Lykke Jensen.

Da han tog en snak med direktør Leif Rudebeck Petersen hos den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner A/S, havde GSV allerede en håndfuld langarmede gravemaskiner i den store størrelse. En af dem trængte til udskiftning, men udlejningsvirksomheden havde ikke tidligere haft en Liebherr med lang arm.

 

Klarer alle opgaver

”Det har vi så nu, og det har entydigt været en positiv oplevelse. Erfaringerne med R938MU’eren er fine. Vi udlejer den med fast fører, og maskinen kommer rundt til forskellige opgaver rundt om i landet”, fortæller GSV-direktøren. 

”Alle vore øvrige langarmede gravemaskiner kører på Femern-projektet, og derfor manglede vi en maskine til at klare alle de andre opgaver. Maskinen lejes typisk af entreprenører, som har fået opgaver med oprensning af søer, hvor det ellers ikke er muligt at komme til at arbejde på grund af blødt terræn”, siger Jesper Lykke Jensen.

Foruden den lange arm og de store fødder, har Liebherr-maskinen også mullerne i orden. I maskinrummet er der opstaldet ikke færre end 299 heste, og den firecylindrede Liebherr-motor er naturligvis af nyeste Stage V-udgave, som lever fuldt op til de nyeste emissionskrav.

 

Billedtekster:

 

1.

Funklende ny Liebherr R938MU-gravemaskine med lang arm, store fødder og masser af kræfter til GSV Materieludlejning. Den første af sin art i Danmark.

 

2.

Også når der skal graves i dybet, hjælper det gevaldigt med en lang gravearm. GSV Materieludlejnings nye Liebherr-gravemaskine rækker tæt på 22 meter.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk