Artikel fra august 2021
Læs hele avisen

50 år hos Hydrema – og sidste arbejdsdag er udskudt

13-08-2021


Finn Frandsen har dannet makkerpar med samme bore- og fræseværk i 45 af årene

Hvert år skifter cirka 800.000 danskere job. Finn Frandsen er i den grad ikke en af dem. Han har netop fejret 50 års jubilæum som maskinarbejder hos Hydrema i Støvring. De 45 af årene i øvrigt med samme makker: et horisontalt bore- og fræseværk, som fabrikken købte i 1976.

Finn Frandsen møder fortsat trofast på fabrikken hver dag og indtager sin plads ved bore- og fræseværket. Her står han den dag kompetent og betjener maskinen. De senere år har han været ramt af Parkinsons sygdom. En situation der nok ville få de fleste til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Finn Frandsen har udskudt sidste arbejdsdag hos Hydrema. Han har ikke besluttet sig for, hvornår den skal være.

Den trofaste maskinarbejder voksede op lige på den anden side af fabrikken i udkanten af Støvring. Han startede som arbejdsdreng som 15-årig og uddannede sig senere til maskinarbejder. Efter nogle år fandt han sin plads ved boreværket, hvor der bearbejdes stålkomponenter til brug på de gule maskiner.

Finn Frandsen kan med rette betragtes som firmaets mand, og 50 års jubilæet blev da også markeret på Hydrema, hvor han blev fejret sammen med kollegerne og familien.

  

Billedtekster:

 

1.

Finn Frandsen ved bore- og fræseværket, som Hydrema købte for 45 år siden. Selv har han netop fejret 50 års jubilæum i virksomheden.

2.

Fru Jane tog med på Hydrema, da gemalen blev fejret for 50 års jubilæet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk