Artikel fra januar 2021
Læs hele avisen

Aalborg-firma satser på flere totalnedbrydninger

27-01-2021
Del artikel på


Ny maskinfører satte gang i anskaffelse af ny Hitachi-gravemaskine hos Titan Nedbrydning

Det nytter ikke noget at have den rigtige maskine, hvis man mangler manden til at køre den. Det gør nedbrydningsvirksomheden Titan Nedbrydning A/S i Aalborg ikke længere. Da Jonas Rasmussen gjorde sin entré som ny maskinfører i firmaet, blev der mening i at anskaffe en knap 32 tons Hitachi ZX300LC-7 gravemaskine med Rotar-sorteregrab og Rammer-hammer. Og så kan der i øvrigt komme gang i totalnedbrydningerne.

”Upcycling og genbrug af byggematerialer er et forretningsområde, vi arbejder en del med i dag. Fremtiden er bæredygtig med en mere cirkulær økonomi, og der vil komme mange flere krav til, hvordan vi skal håndtere materialerne”, siger Heino Sørensen, som er direktør og medejer af Titan Nedbrydning A/S.

Hidtil har Aalborg-virksomheden fokuseret mest på indvendige rydninger og miljøsaneringer. Fremover kommer der flere totalnedbrydninger på projektplanen. Det er her, den nye Hitachi skal spille en væsentlig rolle.

”Vi har længe overvejet tungere maskingrej. Men man skal jo også have manden til at køre maskinen. Det fik vi med Jonas Rasmussen. Som maskinfører kom han med i beslutningen om, hvad vi skulle vælge, og her blev vi enige om en Hitachi. Dels har Jonas Rasmussen gode erfaringer med Hitachis gravemaskiner, og dels er den nye model i Zxis-7 serien hurtig og opfylder samtidig alle de nyeste miljøkrav”, forklarer Titan-direktøren.

 

Nøjsom med diesel

”Det miljømæssige betyder naturligvis meget for os som seriøst nedbrydningsfirma. Både i forhold til, hvor meget CO2, maskinen udlejer, og med hensyn til driftsøkonomien. Nogle gravemaskiner i den størrelse bruger op til 30 liter brændstof i timen. Vi kan se, at vores nye Hitachi kun bruger 17 liter”, fortæller Heino Sørensen.

I sagens natur skal byggematerialer håndteres mere nænsomt, når de skal genanvendes.

”Sorteregrabben er så præcis, at man kan samle en fodlliste op. Men den mest effektive måde at spare timer på, er når der samtidig går en håndmand omkring maskinen og plukker. Hammeren bruges især til tyk beton. Maskinen knækker uden problemer et almindelige terrændæk”, siger direktør Heino Sørensen.

Et godt udsyn er et af de vigtige elementer for manden i kabinen.

”Jeg har en håndmand med ni ud af ti gange, så det fungerer rigtig godt med skærmen, hvor jeg kan se hele vejen rundt om maskinen. Og så fik vi monteret et gitter på forruden, hvor jernet er vinklet, så jeg ikke kigger ind i siden af det hele tiden. Det er godt tænkt”, fastslår maskinfører Jonas Rasmussen.

 

Hurtig hydraulik

Han har kørt nedbrydning i 17 år. Heraf fire år som fast maskinfører på en Hitachi, som han derfor har et solidt kendskab til. Han har ikke mindst bidt mærke i maskinens hydraulik.

”Den gør maskinen hurtigere. Den ekstra pumpe betyder, at maskinen ikke kun prioriterer sig selv, men også redskabet, så man kan bruge flere funktioner på én gang. Her mærker man tydeligt fordelen ved hydrauliksystemet”, siger den nordjyske maskinfører.

Rotar-sorteregrabben RG 50N med integreret SQ80-ophæng har en høj stjerne h os Jonas Rasmussen.

”Man kan alting med en sorteregrab. Containerne står rundt omkring, og jeg kan vippe tingene det sidste stykke. Så går det hurtigt”, forklarer han.

 

Billedtekster:

 1.

Den nye Hitachi ZX300LC-7 gravemaskine lever op til de nyeste miljøkrav.

(Foto: Nils Holm)

 2.

Når man ser det hele sådan lidt fra oven. Titan Nedbrydning har stort fokus på genbrug og cirkulær økonomi.

(Foto: Nils Holm)

 3.

Da maskinfører Jonas Rasmussen rykkede ind hos Titan Nedbrydning, var det tid for firmaet at anskaffe en gravemaskine i den større ende.

(Foto: Nils Holm)

 4.

Godt udsyn fra kabinen for maskinfører Jonas Rasmussen.

(Foto: Nils Holm)

 5.

Rotar-sorteregrabben er et vigtigt redskab i det daglige. Den sparer mange timer til sortering.

 6.

Når Jonas Rasmussen lader Hitachi’en gå i krig med tyk beton, kommer Rammer-hammeren R35P med spidsmejsel i brug.

(Foto: Nils Holm)

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk