Artikel fra november 2016
Læs hele avisen

Alex Døssing udvikler virksomhed

25-11-2016


Kran & Staal er navnet

Kran & Staal er navnet på Alex Døssings virksomhed, der nu har slået sig ned i værkstedslokaler ved Kjellerup i Midtjylland. Han vil gerne udvikle smedevirksomheden, og er samtidig parat til at ansætte kranmontører, så begge hans forretningsområder udvikles.

Alex Døssing har arbejdet som en slags freelance smed og kranmontør med de to arbejdsområder nogenlunde ligeligt fordelt.

På kransiden er han montør for kendte firmaer som Krøll Cranes og Normas.

- De er begge sjællandske firmaer og bruger jævnligt mig til opgaver i Jylland. Det kan både være ved montage og demontage, men også opgaver undervejs, fordi jeg kan svejse på kraner.

- Jeg har i det hele taget arbejdet meget med svejsning både som underleverandør til danske virksomheder og på store projekter. Eksempelvis var jeg sidste år fire måneder i Norge for NCC Construction på Hålogalandsbroen. Jeg har før boet og arbejdet to år i Norge, hvor jeg også havde eget firma, jeg har arbejdet i Nordsøen, og jeg har svejset en del på hospitalsbyggeriet i Skejby, fortæller Alex Døssing.

- Jeg håber med det nye værksted at få en del mere underleverandørarbejde ind, så jeg kan ansætte et par mand fast på værkstedet, men det er så nyt endnu, at jeg ikke rigtig ved, hvordan det går. Jeg er lige nu ved at blive godkendt til at have lærlinge, og det er planen, at jeg gerne vil ansætte en lærling. Foreløbig har jeg ansat to montører fordelt med én på Sjælland og én allround smed/montør i Jylland.

- Jeg tror på, at der er behov for en alsidig smedeforretning, som kan betjene både store og små kunder. Den lille håndværker har måske ikke så mange steder at gå hen.

- Jeg svejser en del stålkonstruktioner, og er her i år blevet EN 1090-4 certificeret, fortæller Alex Døssing.

Han har stiftet familie, og vil derfor gerne bygge virksomheden op i Midtjylland frem for at rejse rundt i det meste af Europa efter arbejdsopgaverne.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk