Artikel fra februar 2017
Læs hele avisen

Ankerløkken får irske koste i voksenstørrelse

23-02-2017

To sjæle – én tanke da Multi Sweep fandt sin nye danske importør

Det står hen i det uvisse, om det var en form for telepati, eller blot ”to sjæle – én tanke”. Der er 1400 km i fugleflugtslinje mellem Viby på Sjælland og Kanturk i Cork i det sydligste Irland. Ikke desto mindre var det den samme tanke, der opstod: Der mangler koste i voksenstørrelse i Danmark.

Det gør der ikke ret meget længere. I begyndelsen af marts får Jes Jacobsen hos Ankerløkken Danmark den første portion Multi Sweep-koste til montering typisk på læssemaskiner hjem. Fire forskellige modeller med opsamlingskapacitet fra 270 til 900 kg i tankene.

”Jeg var begyndt at tænke på, at det måske var en idé at udvide vores sortiment med store koste. Så skete det, der ikke sker så tit. En producent bankede selv på døren og tilbød et agentur. Nemlig Multi Sweep, som havde fået øje på et dansk marked, som trængte til at blive fejet effektivt”, fortæller Jes Jacobsen.

Han blev hurtigt enig med den irske fabrik, og de første Multi Sweep-koste sætter nu kursen mod Ankerløkken Danmark i Viby.

 

Til store pladser

”Der er ikke tale om koste til havetraktoren eller en lille redskabsbærer. De kan køre med læssemaskiner fra 1,5 til 20 tons og er ideelle til at holde større pladser rene og støvfri. Alle modellerne har vandtank og pumpe som standard, og Multi Sweep har tillige et udvalg af tilbehør som sidekoste til fejning langs kantsten”, siger Jes Jacobsen.

Kostene er selvnivellerende og fås både til montering på for eksempel læssemaskiner med hydraulik-support og med powerpack til kørsel med trucks.

”Multi Sweep er ikke i den billige ende af skalaen. Det er kvaliteten til gengæld heller ikke. Det er solidt kram, der kan feje i stort format i mange år. Logistikarealer, havnearealer, lufthavne, genbrugspladser, byggepladser og store industriarealer er blot nogle af de oplagte mål”, forklarer Jes Jacobsen.

 

Fra 120 til 240 cm

De fire modeller, der fejer sig vej ind i Danmark, er 270, 425, 725 og 900. Typebetegnelserne har ikke noget med arbejdsbredden at gøre, men fortæller om volumen i opsamlingsboksen. Altså simpelthen, hvor meget skidt, Multi Sweeperne kan rumme, inden der skal tømmes.

Den mindste, model 270, fejer i en bredde på 120 cm og kan have 110 liter vand med i tanken. Model 425 og model 725 har begge fejebredder på 200 cm og medbringer 220 liter vand, men rummer altså henholdsvis 425 og 725 liter opfej. Den store model 900 fejer i hele 240 cm bredde og har ligeledes 220 liter vand med sig til dæmpning af støvet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk