Artikel fra september 2017
Læs hele avisen

Asfaltfræser med dobbelt transporthastighed

04-10-2017


Wirtgens nye W 50 Ri en sællert fra start i Danmark

Det betyder noget, om en asfaltfræser kan flyttes fra det ene arbejdssted til det næste med 6 eller 12 kilometer i timen. Specielt ved arbejde i byer er det en kæmpefordel, at transporthastigheden er høj. Det har tyske Wirtgen taget højde for i udviklingen af fabrikkens nye udgave af W 50 Ri-fræseren, som også har markeret sig hos Wirtgen Denmark som en sællert helt fra start.

”Vi har solgt ni maskiner, siden vi kunne begynde at levere i starten af maj. Samtidig har vi også haft et rigtig fint salt i både Island og på Færøerne. Væsentlige forbedringer på maskinerne går ikke upåagtet hen”, konstaterer salgs- og marketingchef Jan Dahl hos Wirtgen Denmark.

Den nye syv tons tunge fræser havde taget turen med til Wirtgen-standen på Have & Landskab i Slagelse, hvor den også blev genstand for en del opmærksomhed fra fagfolket.

 

Mere motorkraft

Fabrikken har øget maskinkraften med 35 hk til nu 149 hk i motorrummet. Det nye motorsystem er i øvrigt med AdBlue. Maskinen fræser i 50 cm bredde og kan gå ned til 21 cm i dybden – også i beton”

”Materialebåndet er gjort fuldhydraulisk sammenklapbart. Dermed er det muligt at klappe båndet sammen til transport af maskinen i løbet af nul-komma-fem. Og naturligvis at klappe det ud igen, når maskinen skal på nye opgaver. Der er træk på alle fire hjul, og dermed kan maskinen dreje skarpere på forhjulene end tidligere. W 50 Ri kan faktisk fræse helt ned til 300 mm mod tidligere 500 mm”, forklarer Jan Dahl.

Den nye Wirtgen-model kan anvendes både som sidde- eller stå-maskine. Ståpanelet er gummiophængt. Det modvirker effektivt kropsvibrationer og sikrer dermed maskinføreren en mere behagelig arbejdsdag.


Billedtekster:

1.

Jan Dahl på den nye Wirtgen W 50 Ri asfaltfræser, som har øget transporthastigheden til det dobbelte. Der er også fart på afsætningen i Danmark. Ni maskiner siden maj.

2.

Materialebåndet på den nye version af W 50 Ri klappes sammen fuldhydraulisk i løbet af nul-komma-fem, fortæller salgs- og marketingchef Jan Dahl hos Wirtgen Denmark.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk