Bay Christensen har fået import af EvoQuip

03-03-2020
Svensk selskab førte små og mellemstore knusere og sorterer fra Nordirland ind i Danmark – nu er importen og forhandlingen flyttet til Rønnede

Maskinfirmaet CBC Bay Christensen A/S i Rønnede har overtaget importen og forhandlingen af knusere, sorterer og stackere fra den irske producent EvoQuip. Dermed er nordirerne kommet ordentligt på plads med en dansk forhandler i Danmark, efter at EvoQuip på det danske marked har været styret fra Sverige.


I oktober 2018 kunne Maskin- & Materiel Magasinet fortæller, at det svenske selskab Evorex AB i Skorped i Nordsverige ville sælge maskinerne i Danmark. Det viste sig kompliceret at styre fra det nordlige Sverige, så nu har EvoQuip danske adresse på Industrivej i Rønnede.


”Vi har i et stykke tid kigget efter produkter i den kaliber, som EvoQuip er. Hver gang er vi blevet mødt af meget store anlæg, og det var ikke dem, vi var interesserede. Det lader vi andre om. Så fik vi en henvendelse fra EvoQuip, som har knusere fra 3500 kg og også små, enkle sorterere. Programmet slutter i den størrelse, hvor vi også gerne vil slippe knuse- og sortere-konceptet”, fortæller maskinhandler og driftschef Mathias Friderichsen hos CBC Bay Christensen.

 

Godt marked

”Der er slet ingen tvivl om, at markedet er interessant for os. Det handler om muligheden for at rense, sortere og genbruge materialer miljørigtigt og effektivt, og derfor gerne på stedet, hvor materialerne er. Vi skal lave affald om til brugbare materialer. Inden aftalen faldt på plads med EvoQuip havde vi faktisk en del henvendelser fra kunder, som jeg ellers ikke lige havde set som potentielle bruge af knusere og sorterere. Men det er tydeligt, at der er et godt marked med blandt andre anlægsgartnere og vognmænd”, vurderer Mathias Friderichsen.


Da hele EvoQuip-programmet faktisk passer fint ind i tankegangen i Rønnede, har CBC Bay Christensen mulighed for at levere det hele.


”Vi satser på at komme rundt i hele landet med EvoQuip, og også på Færøerne, hvor vi i forvejen har en del aktivitet. Netop på Færøerne er kæbeknusere et stort tema”, siger maskinhandleren.

 

Viser frem på havn

EvoQuip er en del af den store Terex-koncern, som også har det tunge materiel fra Finlay. Det tager Meldgaard Handel sig af i Danmark. EvoQuip står for Terex’ kompaktserie af mobile knusere og sortereværk op til 30 tons. Programmet i knusere omfatter såvel kæbeknusere som slagleknusere, og hertil kommer så en række sortereværker og stackere.


CBC Bay Christensen A/S præsenterer det nye maskinmærke i familien ved et åbent hus-arrangement på Næstved Havn fredag den 20. og lørdag den 21. marts. Det sker i samarbejde med FS Grusindustri i Næstved, som stiller en plads til rådighed.

 

Billedtekster:

1.

Kæbeknuseren EvoQuip Bison 120 i aktion. Den præsterer op til 80 tons i timen, naturligvis afhængig af inputtet.

2.

Cobra 230 er den mindste maskine i EvoQuips serie af slagleknusere. Transportlængden er 9,32 meter og bredden 2,43 meter. Op til 250 tons i timen kan Cobra’en knuse, alt efter hvad den fodres med.

3.

Sortereren Colt 600 fylder ikke mere i sammenklappet stand, end at den kan stoppes i en container. Den har et potentielt output på 280 tons i timen.

4.

Sortimentet fra EvoQuip omfatter også transportører. Modellen TC65 kan transportere materialerne 20 meter, og båndet er 105 cm i bredden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk