Blücher opruster på rustfri

19-02-2019

Nybyggeri på fabrikken i Vildbjerg sikrer øget kapacitet til kamp mod rotter

Den danske producent af afløbssystemer i stål, Blücher Metal i Vildbjerg i det vestjyske, opruster nu den rustfri kamp mod rotterne. Blücher bygger 5000 kvadratmeter til den eksisterende fabrik og har netop holdt rejsegilde på den nye hal, som ligger i forlængelse af de eksisterende produktionshaller.

Det er ikke mindst succes med kloakrør i rustfri stål, der nu fordrer yderligere produktionskapacitet i Vildbjerg.


”Vi sikrer os simpelthen yderligere kapacitet ved at udvide med en ekstra hal og re-tænke flowet i fabrikken. Vi bryster os jo af at holde korte leveringstider. Det skal gå hurtigt, når kunderne har behov for stålrør”, forklarer marketingchef Søren Davidsen hos Blücher.


Samtidig med at der er masser af travlhed i Vildbjerg, er fabrikken godt i gang med at sætte standarden for sin amerikanske ejer, Watts Water Technologies i Texas, når det gælder produktion af rustfri systemer og rør. Derfor hentes der teknisk knowhow fra Vildbjerg til Texas, hvor Watts Water Technologies etablerer en produktion, som på det nærmeste bliver en tro kopi af den danske.

Klonen i Texas skal i første omgang dække det nordamerikanske marked. Planen er efterfølgende også at indtage Sydamerika med stålrør.

 

Vildbjerg-kopi i Texas

”Vi har en langsigtet strategi om, at vi vil sætte nogle globale fodaftryk med en kopi af Vildbjerg-fabrikken. Vi er allerede startet på at producere dele af det danske sortiment også i Texas. Hen ad vejen bliver det øget, til vi står med to identiske fabrikker”, siger Søren Davidsen.

Efterspørgslen på rustfri stålrør globalt stiger, og det smitter naturligvis af på Blücher Metal. Forventningerne går i retning af en vækst på otte til ni procent i år. Stigningen omfatter i høj grad også de rustfri stålrør til kloakering. Til glæde for husejerne, kloakmestrene og fabrikken i Vildbjerg og til ulempe og irritation for rotterne, som nu møder stadig flere rør, som de ikke kan sætte tænderne i.


I Vildbjerg sigter Blücher-folkene mod, at det skal være Store Flyttedag engang i februar. Byggeriets af den nye hal skrider hastigt frem, og når de nye 5000 kvadratmeter står klar til at rykke ind, benytter virksomhedens lejligheden til at justere og optimere logistikken. Derfor skal der flyttes rundt på maskiner og arbejdsstationer.

 

Nu kommer der sandkasser

De mange nye kvadratmeter giver blandt andet mulighed for, at Blücher kan frigøre omkring 400 kvadratmeter i en af de eksisterende haller til et helt nyt formål.

”Vi laver et træningsareal med mulighed for både teoretisk undervisning og sandkasser som kloakmestrene kender dem til praktik med såvel rør som afløbsinstallationer. Det er et ønske, som vi har haft længe, og som vi nu får mulighed for at gøre til virkelighed”, siger marketingchef Søren Davidsen.


Når hele produktions-puslespillet med videre rammer er gået op, og alting snurrer lystigt i Vildbjerg til februar 2019, er det 54 år siden, vvs-installatør Johannes Blücher Skibild lagde grunden til virksomheden. På typisk vestjysk manér lavede han en rustfri rist til et gulvafløb, da han en dag stod og manglede sådan en. Det var i 1965. Når man kan lave én rustfri rist, kan man også lave flere, og det gjorde Johannes Blücher Skibild så. Hen ad vejen kom andre produkter i rustfrit stål til, og i dag er fabrikken i Vildbjerg med helt i front blandt producenter af afløbssystemer i rustfrit stål.

 

Billedtekster:

 

1.

5000 nye kvadratmeter godt på vej i Vildbjerg. Blücher forventer, at udvidelsen vil være klar til indvielse i februar.

 

2.

Det er ikke kun Blücher-rør, der er stor efterspørgsel efter. Når hotdog-snedkerne går i gang ved rejsegilde, bliver køen af Blücher-medarbejdere hurtigt lang.

 

3.

Marketingchef Søren Davidsen i den hal, hvor der nu frigives plads til både teoretisk undervisning og praktik i sandkasser.

 

4.

Fabriksdirektør Mogens Jørgensen fortalte om byggeriet, da medarbejderne samledes til rejsegilde.

 

5.

Rotterne får det til stadighed vanskeligere. Der anvendes gnavefri, rustfri stålrør i flere og flere byggerier.

 


Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk