Bobcat fylder 60

22-03-2018


Både den skridstyrede og selskabet fylder rundt

Der er rund fødselsdag hos Bobcat i år. Tilmed dobbelt. Både den skridstyrede læssemaskine og selskabet bag fylder 60 år. Maskinen fulgte nemlig hastigt i halen på etableringen af Melroe Manufacturing Company, som blev forløberen til Bobcat Company.

Den første, der rullede ud fra det, der skulle blive en nærmest legendarisk virksomhed med et ikonisk brand, var en kompakt frontlæsser. Den udviklede sig hurtigt til M-400, som Bobcat selv kalder ”verdens første ægte skridstyrede”.

Bobcat har været igennem omfattende ændringer i løbet af de 60 år. Men virksomheden har hele tiden formået at tilpasse sig og produkterne til markedet. Den stadige innovation har været med til at holde mærket i front, og Bobcat fortæller selv, at hver anden skridstyrede læssemaskine, der sælges i dag, er en Bobcat-maskine.

Hen ad vejen har der så været familieforøgelse. De skridstyrede læssere har fået følgeskab af såvel kompakte gravemaskiner og teleskoplæssere i produktsortimentet.

 

Doosan tog over

I 2007 åbnede den første Bobcat-fabrik udenfor USA. Nemlig i Dobris syd for den tjekkiske hovedstad Prag. Kort efter åbningen af Dobris-fabrikken, slog koreanske Doosan Infracore en markant handel af med den daværende ejer af Bobcat, den amerikanske koncern Ingersoll Rand. Bobcat blev indlemmet i Doosan-imperiet.

I 2008 åbnede den første Bobcat-afdeling i Mellemøsten. Det geografiske valg faldt på Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, og i 2015 åbnede Bobcat et nyt Dubai-baseret distributionscenter som at servicere og forsyne markederne i Mellemøsten og Afrika. Samme år skruede Bobcat så også op for aktiviteterne i Dobris med åbning af et nyt udviklingscenter som tekniks omdrejningspunkt for Europa. Her lægger Bobcats ingeniører i fællesskab hovederne i blød med særlig fokus på mindre læssemaskiner og minigravere fra et til tre tons.

 

Specielt anlæg

Det har gjort Doosan Bobcat Campus i Dobris til en ganske speciel del af koncernens mange faciliteter rundt om i verden. I Dobris kombineres produktionsanlæg med udviklingscenter, et træningscenter og distributionscenter på ét og samme sted.

Produktmæssigt lancerede Bobcat i 2016 en ny serie rendegravere til de mellemøstlige og afrikanske markeder. I 2017 fulgte en ny rendegraver specielt til Rusland og SNG-landene.

I Danmark er de Svenningsens Maskinforretning, der er importør og forhandler af Bobcat.   

Billedtekster:

1.

En af de første Bobcat M-444 i Europa.

2.

På snearbejde med blød hat i en M-400.

3.

Familien blev udvidet, og minigraverne kom til. Endda i lange rækker.

4.

En frontlæsser fra Melroe Manufacturing Company blev forløberen for Bobcat.

5.

Bobcat har udviklet kontinuerligt i 60 år. Blandt de seneste nyheder er den elektriske minigraver, som fabrikken kunne præsentere en prototype af på Bauma i 2016 

6.

Den amerikanske missekat fylder 60 år. Det viser Bobcat på denne måde.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk