Case laver rendegraver med lift til handicappede

21-05-2019Supergodt signal med producent der også tænker socialt, mener den danske importør

En ulykke eller et medfødt handicap, der rammer førligheden, bør ikke stå i vejen for en karriere som maskinfører. Det mener Case Construction, som på Bauma præsenterede en rendegraver udstyret med elevator-sæde, som kan sende en maskinfører fra kørestolen på jorden og op i kabinen.

”Case havde mange fine nyheder på Bauma, men liften til handicappede maskinførere var helt klart den, der ramte lige i hjertekulen. Det er jo supergodt med producenter, der også tænker socialt. Jeg tror på, at elevator-sædet kan være med til at holde mange dygtige, men uheldsramte maskinførere på arbejdsmarkedet. Og tilmed i den rolle, de allerhelst vil have. Nemlig i en maskine”, siger administrerende direktør Palle Kjærsgaard hos den danse Case-importør, S. D. Kjærsgaard.

 

Nordisk interesse

Ved den handicapvenlige maskine på Bauma-standen i München var det Umberto Celestini, der forklarede på Case Constructions vegne. Han har selv været med i udviklingen af løsningen.

”I første omgang er der tale om en prototype. Vi vil se, hvor stor interesse der er blandt maskinførere, der har haft en ulykke, eller som af andre årsager har problemer med motorikken. Men jeg tror selv på, at vi får liften ind i maskinprogrammet som en mulighed, som entreprenørerne bare kan vælge til maskinførere, som er ramt på førligheden. Jeg venter faktisk interesse ikke mindst fra de nordiske lande, hvor jeg véd, at maskinejerne gerne vil holde på gode maskinførere, selv om de har fået et handicap”, siger Umberto Celestini.

En maskinfører kan fra sin kørestol med armene svinge sig over i elevatorsædet på Case 580 ST’eren og selv køre sig op til kabinen. Her foretager han samme manøvre, men blot fra elevatorsædet og over i maskinens førersæde. Og så er han klar til dagens dont i rendegraveren.

 

Billedtekster:

1.

Palle Kjærsgaard fra den danske importør, S. D. Kjærsgaard, testede selv elevatorliften på Case-rendegraveren, som kan medvirke til at holde gode maskinførere i sving på trods af problemer med førligheden.

2.

Elevatorsædet har sendt Palle Kjærsgaard op i kabinehøjde, hvorfra han med armene kan svinge sig over i maskinens førersæde. Arbejdsdagen kan begynde.

3.

Umberto Celestine fra Case Construction giver den danske importør Palle Kjærsgaard instruktion i at betjene elevatorsædet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk