Artikel fra november 2021
Læs hele avisen

Cat-læssere booster grøn profil på historisk teglværk

08-11-2021


Mindre brændstof og højere produktivitet er med til at sikre en grøn og miljørigtig fremtid hos Strøjer Tegl ved Assens

Cat’ene spinner i stadig større antal hos det fynske teglværk Strøjer Tegl ved Assens. Her satser teknisk chef Niels Opstrup på at hælde mindre brændstof i tanken på læssemaskinerne, som til gengæld forventes at kvittere for den mindre ration med mere ydelse og højere produktivitet.

Et lavt brændstofforbrug smitter direkte af på Strøjer Tegls CO2-aftryk, og det er helt i overensstemmelse med teglværkets politik på miljøområdet.

”Det har spillet en afgørende rolle for os, at Cat-maskinerne har det laveste energiforbrug, man kan få i branchen og med så lave emissioner, som man overhovedet kan opnå. De passer godt ind i den grønne profil, som vores virksomhed profilerer sig på”, siger Niels Opstrup om de to gange Cat 972MXE.

I forvejen rendte der flere Cat’e rundt på teglværket. Både en Cat-dozer og en Cat-gravemaskine.

 

400 tons ler om dagen

Strøjer Tegls samlede produktion er helt afhængig af, at hvert eneste led i produktionskæden fungerer. Forsinkelser eller nedbrud ét sted får hurtigt konsekvenser andre steder i produktionen.

”Det hele skal spille sammen. Vi kan ikke fjerne et led i kæden, uden at hele produktionen i princippet stopper. Vi er afhængige af hvert enkelt led. Vi vurderer Cat-maskinerne til at være de mest driftssikre og pålidelige på markedet”, siger den tekniske chef.

Læssemaskinerne kører effektivt 10 timer om dagen og flytter omkring 400 tons ler hver dag. På årsbasis produceres i omegnen af 45 millioner mursten på det vestfynske teglværk, som i høj grad har historiens vingesus over sig med teglproduktion. Værkets historie går tilbage til omkring 1850, og i øjeblikket er det sjette generation i skikkelse af administrerende direktør Joachim Strøjer Hansen, der er ved roret.

De to nye Cat 972MXE er udstyret med Cat C9.3 acert stage 5-motor med 341 hk. Transmissionen er trinløs variabel, og maskinerne har joystickstyríng, klimaanlæg og luftsæde med varme. Tillige fuldautomatisk regenereringssystem, centralsmøreanlæg og integreret vejesystem. Læsseskovlen rummer 5,5 kubikmeter. 


Billedtekster

1.

Gule maskiner yder deres bidrag til den grønne profil hos Strøjer Tegl ved Assens

2.

Distriktschef Niels Hansen fra Zeppelin (til venstre) afleverede de to nye Cat-læssemaskiner til Strøjer Tegls tekniske chef, Niels Opstrup.

 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk