Cat går på lejepladsen

09-12-2020Zeppelin Danmark klar med udlejningsselskab til december

Caterpillar vender tilbage til det danske udlejningsmarked. Det sker med den nye Cat-importør Zeppelin, som fra den 1. december er klar til at gå i luften med Zeppelin Cat Rental som nyt maskinudlejningsselskab. Cat har også tidligere haft udlejning af maskiner, nemlig med Pon Equipment i importrollen og i samarbejde med Cramo. Nu gælder det så Zeppelin Danmark A/S, som har etableret Zeppelin Cat Rental.


”Cramo og Ramirent er nu ude af udlejningsmarkedet i Danmark, og derfor er jeg overbevist om, at der er både behov for og plads til en ny, stor spiller mere. Vi starter ikke som en stor spiller, men satser på en løbende udvikling”, fortæller Lasse Ludvigsen, som er hentet ind som general manager for det nye udlejningsselskab.


Han er ingenlunde en novice i maskinudlejning. Oprindeligt er han økonomiuddannet, og han kom til at føre Cramo igennem finanskrisen og til sorte tal på bundlinjen som direktør i små tre år. Derefter blev Cramo solgt til udlejningskonkurrenten Loxam, og Lasse Ludvigsen var ikke interesseret i at følge med over til den nye ejer.

 

Anderledes end i Tyskland

Nu er han tilbage i branchen som general manager for Zeppelin Cat Rental, hvor han satser på at implementere dele af det koncept, som det store moderselskab kører udlejning efter syd for den dansk-tyske grænse.


”Maskinmæssigt er det danske marked anderledes end det tyske. Mange af maskinerne er simpelthen konfigureret anderledes end i Tyskland. Men vi kan implementere mange elementer fra processen med udlejning”, vurderer Lasse Ludvigsen.

Der kommer begribeligvis til at stå Caterpillar på rigtig mange af maskinerne i udlejningskataloget.


”Vi bruger naturligvis Cats program på gravemaskiner, læssemaskiner og dumpere. Generelt kommer maskinerne til at ligge i det naturlige segment til markedet. Altså gravemaskiner fra minigravere til omkring 40 tons. Men vi har specielt kik på de kommende Femern-aktiviteter og åbner også en afdeling i Rødby næste år. Der kan jeg godt forestille mig, at der vil blive udlejet gravemaskiner på 100 tons”, siger Lasse Ludvigsen.

 

All inclusive

Når det ikke handler om maskiner, der indgår i Caterpillar-programmet, men lifte, skure, byggemaskiner og andet, satser Lasse Ludvigsen på at vælge det bedste udlejningsmateriel inden for de enkelte kategorier.


”Vores udlejningsflåde kommer ikke til at differentiere sig specielt fra andre udlejningsfirmaer. Forskellene bliver at se på service og prisstrategien. Når man får en lejepris på en maskine hos Zeppelin Cat Rental, vil den dække alt det, det nu koster. Der bliver ligesom at flyve på ferie sydpå, når man ikke ønsker ubehagelige overraskelser for økonomien: All inclusive”, forklarer Lasse Ludvigsen.


Billedtekster:

1.

Zeppelin Cat Rental er kommet på facaden hos Zeppelin i Brøndby.

2.

Den 1. december er den officielle dato for, at Caterpillar vender tilbage til udlejningsmarkedet i Danmark. Men skiltet er allerede oppe  på Park Allé i Brøndby.

3.

Lasse Ludvigsen har tidligere været inden for udlejningsbranchen. Nu er han tilbage som general manager for Zeppelin Cat Rental.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk