Artikel fra december 2021
Læs hele avisen

Cat gør afretning fuldautomatisk

07-12-2021


Cat Grade giver mulighed for at spare både på tiden, ryggen og knæene

Jord, stabilgrus og sand kan afrettes præcist og nøjagtigt uden at det kræver det store arbejde at gøre klar til næste lag eller belægning. Det fortæller den danske Caterpillar-importør, Zeppelin Danmark, om Cat Grade autoafretning, som fås på Cats minigravemaskiner fra 6 til 10 tons.

”Afretning af jord, sand og stabilgrus er opgaver, som udføres dagligt i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter. En præcis afretning til det korrekte niveau er vigtig. Hvis man graver for lidt af, så skal der graves igen. Graver man for meget af, skal der bruges tid på at efterfylde eller fylde dyrere materialer i. Begge dele gør effektivteten og produktiviteten dårligere”, siger produktchef Anders Thomsen, Zeppelin Danmark A/S.

 

Ekstra funktion

Med den automatiske afretning styre maskinen både dybde og tiltfunktion med avancerede tiltrotatorer. Automatikken er en ekstra funktion, som aktiveres gennem maskinens standard elektrohydraulik.

”Det er ”Plug & Play”. Maskinen er klar til at køre med autoafretning, når Cat Grade maskinstyringssystemet er monteret, og softwaren er låst op”, forklarer Anders Thomsen.

Afretning af jord, stabilgrus og sand bliver i stigende grad udført af gravemaskiner. Det er ofte en trættende og krævende opgave for maskinføreren.

”Med Cat Grade vil den erfarne maskinfører kunne arbejde mere effektivt og være mindre træt, når arbejdsdagen er slut. Og en maskinfører med mindre erfaring vil langt hurtigere komme i gang med effektiv afretning”, siger Anders Thomsen.

 

Billedtekster:

1.

Det er muligt at lave afretning med høj præcision med Cat Grade.

2.

Zeppelin-produktchef Anders Thomsen tjekker, hvordan Rototilt fungerer sammen med Cat Grade.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk