Artikel fra december 2021
Læs hele avisen

Christian og hans folk vil helst selv

07-12-2021
Silkeborg-entreprenør må sige nej til opgaver for 10 millioner i år

”Der er altid arbejde nok til dem, der vil arbejde” messede Niels Hausgaard i en vise for efterhånden en del år siden. Det gælder stadig. Hvis man spørger entreprenør Christian Brendstrup, vil man få at vide, at der er mere end rigeligt med arbejde også til dem, der er mest ivrige. Faktisk kunne han godt have brugt nogle flere af dem.

”Vi har sagt nej til mange opgaver i år. Mandskabet er en begrænsning for vores vækst. Vi har små 30 mand plus altid nogle indlejede folk. Med flere kunne vi godt have omsat for 10 millioner kroner mere i 2021”, vurderer Christian Brendstrup.

Han er udlært anlægsgartner og er manden bag virksomheden Christians Anlæg A/S. Men hos anlægsgartneren dækker ”Anlæg” over langt mere end gartnerarbejde. Firmaet består af tre grene, og anlægsgartneren selv tager sig af entreprenørdelen, som han er projektleder for. Bjarne Pedersen er projektleder for anlægsafdelingen, og Henning Fisker styrer kloakdelen. Hjemme på kontoret på Hedehusvej sydvest for Silkeborg sidder Frank Lauritsen og styrer økonomien.

 

Selvstyrende afdelinger

”De tre afdelinger, entreprenør, kloak og anlæg, er selvstyrende, og det fungerer rigtig godt, at vi har delt virksomheden op i tre grene med hver sin projektleder. En gang om ugen stikker projektlederne hovederne sammen til et planlægningsmøde, hvor vi detailplanlægger 14 dage frem. På længere sigt kigger vi otte uger frem”, fortæller Christian Brendstrup.

”Vores struktur er med til at skabe samarbejde mellem afdelingerne, og samtidig giver det ro blandt folkene. Hos anlægsgartnerne har Bjarne Pedersen tre hold, der laver anlæg og fire hold, der tager sig af vedligeholdelsesopgaver. Henning Fisker har tre-fire mand i kloakafdelingen, og de laver hovedsagelig tv-inspektioner, spuling og strømpeforing samt reparationer”, siger Silkeborg-entreprenøren.

Nyanlæg af større kloakker ligger hos entreprenørafdelingen, hvor Christian Brendstrup altså selv er projektleder. Her handler det om både store og små projekter, og ofte omfatter det hele pakken med såvel jord og kloak som anlæg. Betonarbejdet overlades for hovedpartens vedkommende til en underentreprenør.

 

Vinterklar

Christians Anlæg A/S står også for både større og mindre udstykninger samt jordarbejdet til husbyggeri.

Når Kong Vinter melder sin ankomst med is og sne, henter Silkeborg-folkene grej og salt frem til vintertjeneste. Der er faste aftaler om saltning og rydning med såvel Silkeborg Kommune som lokale boligforeninger og virksomheder.

Selv om kompetencerne således er mange i Silkeborg-firmaet, har Christian Brendstrup ikke ambitioner om at komme land og rige rundt.

”Vi kommer stort set kun i Silkeborg-området, og vi er bedst på vores egne projekter. Vi vil helst selv, så derfor siger vi nej til mange opgaver som underentreprenør”, forklarer han.

 

Jubilæum i 2022

I 2022 runder virksomheden 25 år. Christian Brendstrup startede på fritidsbasis i 1997, mens han var i lære som anlægsgartner. I 1999 var han færdigudlært, og Christians Anlæg kom fint i gang. I år 2000 var han selv på fuld tid og kunne tillige ansætte sin første medarbejder, som i øvrigt stadig er i firmaet.

Hen ad vejen blev én til flere, og der kom flere maskiner og mere materiel til. I 2003 overtog Christian Brendstrup den velrenommerede virksomhed Løgager Entreprenørforretning, og i en årrække derefter blev firmanavnet en del længere. Det kom til at hedde Christians Anlæg & Løgager Entreprenør A/S. I 2018 gav Christian Brendstrup sit firma navneforandring til Christians Anlæg A/S.

 

Billedtekster:

1.

Christian Brendstrup (til højre) får en snak med Tom Christensen (til venstre) og projektlederen for anlægsafdelingen, Bjarne Pedersen.

2.

Større kloakopgaver sorterer under entreprenørafdelingen og dermed mester selv. Her tjekker Christian Brendstrup beholdningen af kloakrør.

3.

Christian Brendstrup stiftede Christians Anlæg lidt som et fritidsprojekt, mens var i lære som anlægsgartner. I 2022 runder virksomheden det kvarte århundrede.

4.

Christian Brendstrup i maskinhallen. Med tiden er det blevet til ganske mange flere maskiner og flere ansatte hos Christians Anlæg A/S.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk