Artikel fra marts 2023
Læs hele avisen

Comeback for LM Trac

09-03-2023De finske redskabsbærere er igen på programmet hos Gersvang og Rimas Løgstør

Maskinfirmaet Rimas Løgstør har overtaget importen for Danmark af de finske redskabsbærere fra LM Trac. Dermed er der tale om et comeback for LM Trac, som også tidligere har været i stald hos Rimas. Det var i begyndelsen af nullerne, da firmaet hed OG Maskiner og havde adresse i Taastrup.

Mandskabet fra dengang er i et vist omfang de samme, som i dag repræsenterer Rimas Løgstør, og ikke mindst i skikkelse af direktør Søren Gersvang.

”Der er sket meget med LM Trac i den mellemliggende periode. Det er stadig er et familieejet firma med senior, som er still going strong, og børn arbejdende i virksomheden. Ånden er også uændret. Der bliver stadig lagt vægt på kvalitet og punktlighed”, fortæller Søren Gersvang. 

 

Fire størrelser

LM Trac byder på redskabsbærere i fire forskellige størrelser. LM Trac 287 er den mindste i rækken. Den er en baghjulsstyret model med en Stage 5-motor på 50 hk. Maskinen er fuldt hydraulisk og velegnet for boligselskaber, hvor pladsen kan være trang. LM Trac 287 kan monteres med en lang række forskellige redskaber. Blandt andre grej til ukrudtsbekæmpelse som ukrudtsbørste og varmtvandsanlæg fra firmaet Keckex i Østrig.

”LM Trac 387 er afløser for LM Trac 385, som var en storsællert i nullerne. Maskinen er en knækstyret allrounder med 57 Stage 5-heste, fuld hydraulisk drift og styring. Den kan udstyres med feje-/sugemaskine, rotorklippere i tre meters bredde samt et større varmtvandsanlæg til ukrudtsbekæmpelse”, forklarer Søren Gersvang.

 

Selv med til at udvikle

Rimas Løgstør har i øvrigt et særdeles indgående kendskab til LM Trac 387. Firmaet var nemlig selv med til at udvikle modellen fra starten.

”Nu har den selvfølgelig ændret sig en smule, men den er stadig den store arbejdshest med en dejlig kabine, der sikrer føreren rigtig god komfort”, siger Rimas Løgstør-direktøren.

Som importør vil Rimas Løgstør hovedsagelig satse på LM Trac 287 og LM Trac 387 til det danske marked. Men også de store maskiner LM Trac 587 og LM Trac 687 med op til 150 hk i motorrummet vil være interessante maskiner for entreprenører og mange andre, vurderer Søren Gersgang.

”Nu tager vi hul på det store arbejde med fremvisninger af maskinerne både hos kunderne og på diverse udstillinger. Vi har i øvrigt fået lovning på, at LM Trac 287 kommer som el-model og kan præsenteres på Have & Landskab i Slagelse i august. Det glæder vi os naturligvis til”, siger Søren Gersvang.


Billedtekster:

1.

LM Trac 287 med ukrudtsbørste. Rimas Løgstør ser frem til at få maskinen også som el-model til præsentation på Have & Landskab.

2.

Finsk-dansk samarbejde. LM Trac 387 monteret med en rotorklipper fra danske GMR.

3.

Med et varmtvandsanlæg fra østrigske Keckex kan LM Trac lade jagten på ukrudtet gå ind.

Del artikel

   
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk