Artikel fra december 2021
Læs hele avisen

Corona og succes giver udfordringer for Rototilt

07-12-2021


Den danske importør, Skovteknik, har været nødt til at gå på hamstringstogt siden maj

Corona og salgssucces er en skidt blanding, når man sælger rototilt til entreprenørbranchen. Begge dele gør det nemlig vanskeligt at følge med efterspørgslen på snurrebasserne til gravemaskiner.

Det kan virksomheden Skovtekniks salgschef for Rototilt, Jakob Møller Pedersen, tale med om. Siden maj har han hamstret Rototilt i det omfang, det overhovedet har været muligt. Normalt er tilt ikke lagervare, fordi sortimentet er så bredt til de mange forskellige størrelser gravemaskiner. Derfor hentes de normalt hjem fra fabrikken i takt med, at kunderne bestiller.

”Nu lægger vi ordrer på noget, der ikke er solgt, og forsøger så løbende at ændre ordrerne til at få dem til at passe til kundernes behov. Det er lidt lige som toiletpapir lige efter corona-udbruddet. Lige i øjeblikket har vi ikke noget at sælge af, før vi får nye tilt hjem i februar”, fortæller Jakob Møller Pedersen.

Normalt må Skovteknik som dansk Rototilt-importør regne med en ventetid på tre til fire uger, før en bestilt tiltrotator forlader fabrikken i Sverige. I øjeblikket er ventetiden ændret til omkring fire måneder.

 

Flere røde tiltrotatorer

Corona har sin del af skylden for lange leveringstider, som også rammer andre producenter. Succes er en medvirkende årsag.

”Vi har haft en stor ordreindgang, og jeg ser da heldigvis flere og flere røde tiltrotatorer rundt omkring i Danmark. Ikke mindst rører de små tilt til gravemaskiner fra 2 til 3,5 tons meget på sig. Samtidig er entreprenørerne villige til at ofre det store styresystem, og der kommer maskinstyring også på de små modeller”, forklarer den danske Rototilt-salgschef.

Samtidig med at kunderne nærmest trækker numre for at blive den næste i køen, udvikler fabrikken i Sverige løbende nye løsninger.

 

Mere olie igennem

” Senest har Rototilt lanceret hurtigskiftet Quick Change, som giver mulighed for, at vi kan hælde mere olie igennem, end tidligere. Det sikre mindre varmeudvikling og slid på olien og giver dermed også et mindre brændstofforbrug”, forklarer Jakob Møller Pedersen.

Sammen med konkurrenten Steelwrist har Rototilt udviklet Open S, som er den åbne standard for fuldautomatiske hurtigskift til gravemaskiner. Open S giver entreprenører og maskinførere total frihed til at kombinere koblinger, tiltrotatorer og redskaber fra en række forskellige producenter, der følger samme standard. Sammen har Rototilt og Steelwrist formået at gøre Open S til standarden inden for oliekoblinger.

 

Nyt kendt ansigt

Jakob Møller Pedersen har netop budt velkommen til et nyt, men samtidig særdeles kendt ansigt i salgsstyrke hos den danske Rototilt-importør. Kenn Harbo Andersen er ny hos Skovteknik, hvor han skal sælge Rototilt på Sjælland, Fyn og Jylland op til Aarhus. Nord for Aarhus tager Jakob Møller Pedersen selv over.

Kenn Harbo Andersen er kendt at mange i entreprenørbranchen. Han har i en årrække været ansat hos Engcon, og senest har han solgt maskiner for Special Maskiner A/S. Gennem årene har han deltaget for firmaerne både ved messer, udstillinger og åbent hus-arrangementer landet over.

På servicesiden er det mekaniker Jacob Østergaard og tekniker Jannik Zimmermann, der rykker ud til Rototilt-brugerne med stor og lille servicevogn. Det sker fra Skovtekniks værksted og lager i Randers, som er base for mekanikerne. Hjemme i hovedkvarteret i Frederikshavn styrer Danny Guldholm reservedelsafdelingen.

”Desuden har vi JJ Hydraulik i Mørkøv til at klare serviceopgaverne på Sjælland for os, og her ligger også et lager af reservedele, så tekniker Brian Jakobsen kan rykke hurtigt ud med assistance. Desuden betjener vi os af mange lokale reparatører, som vores kunder er vant til at bruge. Vi har aftaler med mange maskinfirmaer. Det betyder, at kunden hurtigt kan komme videre i stedet for at vente på en montør. Hvis man er uddannet entreprenørmaskinmekaniker, kan man også skrue i en Rototilt”, siger Jakob Møller Pedersen.


Billedtekster:

1.

Salgschef Jakob Møller Pedersen kan stadig levere Rototilt-produkter – men ventetiden er forlænget betragteligt.

2.

Skovteknik med base i Frederikshavn har import og forhandling af Rototilt og John Deere-skovmaskiner. Claus Kammer (til venstre) er indehaver af firmaet, hvor Jakob Møller Pedersen er frontmand på Rototilt-produkterne.

3.

Det er næsten som juleaften, når der kommer pakker fra Sverige. Salgschef Jakob Møller Pedersen (til venstre) og lagermand Danny Guldholm pakker op.

4.

Salgschef Jakob Møller Pedersen med sin nye kollega i salgsstyrken hos Rototilt, Kenn Harbo Andersen.

5.

Jakob Møller Pedersen har hamstret, hvad det har været muligt af Rototilt. Foruden tiltrotatorer og hurtigskift også blandt andet skovle og pladevibratorer til tiltrotatorerne.

6.

Jakob Møller Pedersen styrer Rototilt-delen af Skovteknik. Firmaets ejer, Claus Kammer, tager sig selv af skovmaskinerne fra John Deere.                                                                

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk