Artikel fra september 2017
Læs hele avisen

Damerne til højre – herrerne til venstre

28-09-2017

Der skal ændres på toiletforhold og parkering ved næste Have & Landskab, mener formanden for Maskinleverandørerne – som ellers er imponeret over årets messe

”Det er den flotteste Have & Landskab nogensinde. Have & Landskab har markeret sig som en magtfaktor inden for de grønne messer i Danmark. Og årets udgave er helt klart den flotteste, jeg har været på”.

Brancheforeningen Maskinleverandørernes sektion Park, Vej & Anlæg er det ene blad på firkløveret bag Have & Landskab-messerne. Og formanden for Park, Vej & Anlæg, direktør Niels Kirkegaard, GMR Maskiner i Horsens, har ikke mange fingre at sætte på 2017-udgaven. Til gengæld lægger han ikke skjul på, at de få fingre, han trods alt vælger at sætte, er markante.

”Der er altid en række punkter, der skal evalueres på efter en udstilling. Parkeringssituationen er en af dem. Regnen skabte umulige forhold på en af parkeringspladserne, og sådan en situation skal vi have en plan for. Vi skal være helt klare i spyttet med hensyn til, hvad vi gør”, fastslår Niels Kirkegaard.

Også toiletforholdene vil blive vendt grundigt på evalueringsmøderne, lover Niels Kirkegaard.

 

Når man skal, så skal man

”Der var jo masser af toiletter, men for få toilet-steder. De mange toiletvogne var koncentreret for få steder, og det bør ændres, så der ikke er langt til toiletter, uanset hvor man befinder sig på udstillingsområdet. Når man skal, så skal man jo”, siger Niels Kirkegaard.

Og så varsler maskin-formanden lysere tider for ikke mindst de mange kvindelige besøgende på Have & Landskab. I 2019 bør det være ”damerne til højre – herrerne til venstre” – eller omvendt, mener Niels Kirkegaard.

”Vi skal helt sikkert tale om muligheden for dametoiletter og herretoiletter. Og så skal mekanikken naturligvis fungere, så vandforsyningen til toiletvogne ikke sætter ud. Det véd jeg, at der blev talt med store bogstaver om allerede under messen”, fortæller Niels Kirkegaard.

”Vi skal hele tiden forsøge at optimere forholdene. Men kikserne tager altså ikke glæden over en rigtig god messe med rekorder både i antallet af udstillere og besøgende. Der har ganske vist været lidt tvivl om, hvorvidt besøgstallet nu var helt korrekt, fordi en del af de besøgende ikke havde forhåndsregistreret sig. Jeg tror nu, at tallet på 11.259 besøgende er reelt nok”, siger Niels Kirkegaard.

 

Et fagligt løft

Maskinleverandørernes grønne formand er også godt tilfreds med tilslutningen til Fagligt Forum.

”Det er vigtigt, at vi også giver et fagligt løft på udstillingen, så det ikke kun handler om planter, belægninger og maskiner. Jeg synes, at vi over årene har oplevet en fin afveksling med relevante temaer på Fagligt Forum. I år var der 604 besøgende, der overværede de 31 faglige oplæg”.

Også formanden for Have & Landskab, slotsgartner og adjungeret professor Palle Kristoffersen, erklærer sig fint tilfreds med den form, som Fagligt Forum har fundet, og tillige med antallet af deltagere.

”Jeg tror, at vi har fundet niveauet, og det skal hverken være større eller mindre”, siger Palle Kristoffersen, som dog er klar med forslag til ændringer til næste messe i 2019.

Selvom Fagligt Forum altså var en ubetinget succes i år, har Palle Kristoffersen alligevel nogle forslag til ændringer frem mod næste udstilling i 2019:

”Emnerne i år orienterede sig meget mod den gartneriske del af faget. Jeg kunne godt forestille mig, at vi skal have mere fat i maskinsiden og metoderne ved næste omgang af Fagligt Forum”, siger bestyrelsesformanden.


Billedtekster:

1.

Formanden for Maskinleverandørernes sektion Park, Vej & Anlæg, Niels Kirkegaard (til venstre) på tur gennem Have & Landskab sammen med messens bestyrelsesformand, slotsgartner Palle Kristoffersen (i midten) og Slagelses borgmester, Stén Knuth.

2.

Der blev studeret maskiner i lange baner i løbet af de tre messedage i Slagelse.

3.

Vejrguderne rynkede brynene især på messens førstedag og gav god anledning til at finde de håndbårne klimaskærme frem.

4.

Når man ser det hele sådan lidt fra oven… Ja, så tager det sig imponerende ud.

5.

Der var god søgning til Fagligt Forum. 604 overværede de 31 faglige indlæg.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk