Danmarks bedste kloakfolk klar til kamp i sandkasserne

11-01-201818-20 deltagere dyster om titler og pokaler i tre kategorier ved Kloakmessen

Der skal krydses rør næsten uafladeligt i to dage, når Danmarks bedste kloakfolk sætter hinanden stævne til ædel kappestrid i to lange rækker sandkasser i Fredericia. Det gælder de danske mesterskaber i kloakarbejde for såvel kloakmestre som rørlæggere og struktørelever. Titler, pokaler og gaver er på spil, når kloakfolkene kaster sig over opgaverne med rør og muffer.

Hele DM-arrangementet er en integreret del af Kloakmessen 2018 i Messe C Fredericia den 25. og 26. januar 2018. Og der er fin interesse for at være med DM-kampene.

”Vi afvikler nu DM hvert andet år i Fredericia, hvor det tidligere var hvert år. Det har smittet positivt af på antallet af tilmeldinger. Det er nok mere attraktivt at kunne kalde sig dansk mester i en toårige periode, end blot et enkelt år”, vurderer Flemming Geipel, som er medlem af bestyrelsen i brancheforeningen Danske Kloakmestre.

 

Sidste udkald

DM foregår i tre kategorier, og hos eleverne nærmer det sig udsolgt i adgang til sandkasserne. Hos rørlæggerne og kloakmestrene har Flemming Geipel stadig mulighed for at koble flere deltagere på.

”Vi får altid en del tilmeldinger, når vi nærmer os sidste udkald, så det tegner rigtig godt”, siger Flemming Geipel.

Det er Danske Kloakmestre, der står for DM-arrangementet, mens Messe C Fredericia tager sig af det overordnede arrangement med Kloakmessen. Placeringen af DM-arenaen midt i udstillingsområdet er med til at skabe liv og stemning ved messen. Kamppladsen er på 250 kvadratmeter, og inden kombattanterne kan begynde at samle rør og holde de korrekte fald, skal der køres omkring 100 kubikmeter sand ind for at skabe de 18-20 sandkasser.

En række sponsorer fra kloakbranchens leverandører sørger for gaver til en værdi af 10.000-15.000 kr. til vinderne af konkurrencerne.

 

Billedtekster:

1.

Der står præcisionsarbejde på menuen, når voksne mænd kravler rundt i sandkasserne i Messe C i Fredericia. Der dystes om branchens fineste titler.

2.

Stålrør blev for første gang en del af udfordringen for kombattanterne ved DM i Kloak i 2016.

3.

Flemming Geipel er manden med fingeren på DM-pulsen. Han er tovholder på DM-arrangementet og tillige bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre. 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk