Danmarks bedste lærling har fået sit svendebrev

30-03-2020Mikkel Egebjerg Hansen ville helst skrue i personbiler – indtil han blev fejedreng og siden lærling hos Stemas

Han har papir på, at han er Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling. Nu har han også papir på, at han ikke længere er lærling. 21-årige Mikkel Egebjerg Hansen hos Stemas A/S i Køge har fået sit svendebrev. Og så har han i øvrigt suppleret samlingen af vigtige papirer med yderligere et: En ansættelseskontrakt, som sikrer, at han også fremover skruer maskiner for Stemas.


Det var ellers ikke lige det, Mikkel Egebjerg Hansen så som sin ideelle fremtid for nogle år siden. Han ville helst være personvognsmekaniker. Men det var ikke til at få en læreplads, og da han så startede som fejedreng hos Stemas i efteråret 2016, reviderede han sit fremtidsmål. Han fandt hurtigt ud af, at det var bedre at skrue i røde Weidemann- og gule Yanmar-maskiner, og 1. marts 2016 kom han så i lære.


Han hørte godt efter svendene på værkstedet i Køge. Så godt, at han røg helt til tops ved DM i Skills og blev kåret som Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling og fik håndtryk af statsminister Mette Frederiksen.

 

Pokal og check

Efterfølgende blev han fejret hjemme på værkstedet i Køge, hvor faglig sekretær Erling Jensen fra Dansk Metal officielt kunne overrække pokalen for mesterskabet. Stemas er en del af JMM Group, som også omfatter Johs. Møllers Maskiner A/S, og direktør Hans Holm medbragte en velvoksen check til Danmarks bedste lærling.


De fire års læretid har været fordelt på masser af praktik hos Stemas i Køge og Erhvervsskolerne i Aars i Vesthimmerland. Mikkel Egebjerg Hansen har haft det fint med opholdene på skolen i Jylland, hvor han først havde 20 uger på grundforløbet og siden var på besøg otte gange af hver fem uger på uddannelsens hovedforløb. Den 1. marts var han så ikke lærlinge længere, men rigtig entreprenørmaskinmekaniker. Tilmed med topkarakter.


”Jeg fik 12. Det er jo maksimum, så det kan vel ikke være bedre. Det var vi tre på holdet, der fik, og det var jo godt, når jeg nu vandt DM i Skills som bedste lærling hos entreprenørmaskinmekanikerne”, konstaterer Mikkel Egebjerg Hansen.

 

Billedtekster:

1.

Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling hedder Mikkel Egebjerg Hansen. Som der også står på den store Stemas-check, som JMM Groups direktør Hans Holm havde med til Køge.

2.

Faglig sekretær Erling Jensen fra Dansk Metal havde mesterskabspokalen fra DM i Skills med til Mikkel Egebjerg Hansen.

3.

Da Mikkel Egebjerg Hansen vandt DM i Skills, fik han håndtryk af statsminister Mette Frederiksen. Hjemme hos Stemas i Køge fulgte værkfører Dennis Grundtvig op, da han ønskede tillykke med topkarakteren 12 ved svendeprøven.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk