Dansk interesse for verdens største batteriboremaskine

14-06-2019En batteripakke på 4,5 tons sikrer Liebherr-kæmpe omkring 10 timers drift

Indtil videre har den status af koncept-maskine. Men den har bevæget sig fra skitsestadiet og ud i den virkelige verden. Verdens største batteridrevne boremaskine, som Liebherr kunne præsentere på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München.

”Maskinen er endnu ikke i produktion, og vi véd ikke, om den endelige version kommer til helt at se ud som boreriggen på Bauma. Men det er absolut blevet bemærket, også af den danske entreprenørbranche, at Liebherr har et seriøst bud på en emissionsfri boremaskine af de virkelig store med optimalt hensyn til miljøet”, siger produktchef Jan Eggert hos Johs. Møllers Maskiner, som er dansk Liebherr-importør.

Maskineriet i den 55 tons tunge boremaskine forsynes med strøm fra en batteripakke på ikke mindre end 4,5 tons. Den er med andre ord helt og aldeles ”unplugged” og har ikke behov for hverken diesel eller et strømkabel. Alligevel præsterer Liebherr LB 16 en boredybde på 34,5 meter og med mulighed for borediametre op til halvanden meter.

 

Syv timers opladning

”Med syv timers opladning af batteripakken har maskinen en driftstid på cirka 10 timer. De syv timer passer fint til, at opladningen sker i løbet af natten, så der er fuldt blus på forsyningen igen næste arbejdsdag”, siger jan Eggert.

LB 16 er verdens første batteridrevne borerig, og specifikationerne for maskinens præstationer er de samme som for den konventionelle udgave med dieselmotor.

Liebherr peger selv på to helt store fordele ved at køre rent på batterier med den store boremaskine. Dels matcher den alle fremtidige ønsker og behov for, at der arbejdes emissionsfrit. Og dels er den også egnet til arbejde i støjfølsomme områder. Kravene strammes til stadighed til køretøjer og maskiner, der skal arbejde i byområder, og derfor scorer LB 16 ”unplugged” stort både på fraværet af både støj og røg.

 

Billedtekster:

1.

Produktchef Jan Eggert med stikket til opladning af den 55 tons tunge batteriboremaskine.

2.

LB 16 Unplugged – verdens første batteridrevne boreplatform præsenteret af Liebherr på Bauma i München 

3.

55 tons borerig helt uden udstødning. Liebherr LB 16 borer i en dybde af 34,5 meter og med diameter op til halvanden meter.  

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk