Artikel fra november 2018
Læs hele avisen

Den der smører godt, roterer godt

30-11-2018

Rototilt lancerer ny type fuldsyntetisk olie der maksimerer levetiden for tiltrotatorer

Rototilt har lanceret en ny fuldsyntetisk olie, som glider ind i de svenske tiltrotatorer i stedet for den hidtidige mineralolie. Fully Synthetic Gear Oil har en række betydelige fordele og kan maksimere tiltrotatorernes levetid, fortæller Rototilt Groups eftermarkedschef, Anders Mitterer.

”Vi ser mange betydelige fordele ved den fuldsyntetiske olie. Den kan for eksempel klare 50 procent højere temperaturer og bevarer egenskaberne sammenlignet med mineralsk olie”, siger han.

Rototilts tiltrotatorer er ene på markedet med oliefyldt rotorhus. Grunden er, at fabrikken mener, at det klart bedre smøreegenskaber i forhold til fedt.

 

Længere intervaller

”Olien er optimeret til rotorlegemets snekkegear. Test, som vi har foretaget i forbindelse med produktionen, viser en overlegen materialekvalitet. Olie kan for eksempel klare et meget bredt temperaturområde med minus 52 grader i laveste flow, og den har en meget lav kobberkorrosion. Det øger snekkegearets levetid”, forklarer eftermarkedschefen.

”Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt at have olie i vores tiltrotatorer. Olie er bedre til at lede varme væk end fedt, og bortledning giver mindre slid. Desuden er service og daglig vedligehold betydelig lettere med olie. Med den nye olie udvides serviceintervallerne fra 500 til 1000 timer”, siger salgskonsulent Jakob Møller Pedersen hos Skovteknik i Frederikshavn, som er dansk Rototilt-forhandler.

Billedtekst:

Rototilt er klar med ny, syntetisk olie, som kan sikre tiltrotatorerne længere levetid.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk