Artikel fra juni 2020
Læs hele avisen

”Der er ikke dårlige maskiner – men dårlige maskinførere”

18-06-2020…og dem går Anders Uhrenholt udenom når han køber ind til sit entreprenørfirma

”Jeg handler med mennesker. Ikke med maskiner af bestemte mærker. Og jeg havde absolut ingen intentioner om at skulle købe en gravemaskine, da jeg købte noget mindre grej. Nu har jeg så to rigtig fine gravemaskiner af et mærke, der måske ikke er så kendt”.


Anders Uhrenholt er 39 år og svinefarmer med produktion af 130.000 smågrise om året. Han har også tæt på 1000 hektar jord, hvor han dyrker majs, korn, raps og hestebønner. For 10 år siden købte han en rendegraver og begyndte at lave entreprenørarbejde.


Flåden af gravemaskiner består af to tyrkiske Hidromek. En 17 tons HMK145LC med 105 Isuzu-heste i motorrummet, og en 32-tons Hidromek HMK300LC, hvor Isuzu-motoren yder 216 hestekræfter. Begge er flittigt i brug. Og begge blev en kilde til forundring hos den danske Hidromek-importør, KSM-Maskinservice i Ullerslev på Fyn. Her funderede indehaver Frederik Bergholdt og hans sælgende far, Henrik Bergholdt, længe over, hvorfor entreprenøren ved Tarm i det vestligste Danmark fandt til det østligste Fyn for at købe ind af stort materiel.

 

Start med landbrug

”Jeg havde tidligere købt noget mindre grej hos KSM og kunne hurtigt mærke, at de var til at stole på. Så er jeg egentlig ligeglad med, hvad der står på maskinerne. Der findes jo ikke dårlige maskiner i dag – stort set. Men der findes dårlige maskinførere. Dem skal man så undlade at hyre. Det har jeg gjort. Jeg har gode folk, der kører i gode maskiner fra firmaer, der yder os god service”, siger Anders Uhrenholt.


Oprindelig drev han rent landbrug, som han overtog efter sine forældre. Så var det, han for 10 år siden fik købt sin første rendegraver og begyndte at være entreprenør sådan i det små. Det holdt bare ikke, det med det små. Anders Uhrenholt kunne ikke selv følge med mængden af opgaver, så han ansatte en mand til den gryende entreprenørafdeling. I dag har han 10 ansatte til at lave entreprenørarbejde og 17 i alt, når landbruget tælles med.


Det driver han nemlig fortsat sammen med entreprenørfirmaet. Og lidt landbrugsentreprenørstation, som der stadig er gang i. Uhrenholt både høster og kører gylle ud for landmænd i området.

 

Også Bomford og OSA

Anders Uhrenholt har ikke ladet det blive ved de tyrkiske Hidromek-gravere, når han har købt ind i Ullerslev. Frederik og Henrik Bergholdt har også afleveret materiel af andre typer fra KSM-Maskinservice’s palette af importmærker. Der er blandt andet blevet til en betonsaks fra den italienske producent OSA, som har specialiseret sig i nedbrydningsudstyr, samt klippegrej fra britiske Bomford.


Når Anders Uhrenholts entreprenørmandskab rykker ud, handler det som oftest om at bane vejen for andre entreprenørers projekter. Firmaet arbejder meget for entreprenørfirmaet Hansen & Larsen i Skjern, som laver både nybyggerier og renoveringer. Entreprenørkæmpen Per Aarsleff A/S står også på kundelisten, og det samme gør adskillige mindre, men ganske trofaste kunder.  

 

Billedtekster:

 

1.

Mandskabsstyrken i entreprenørafdelingen hos Uhrenholt Maskinstation & Entreprenør er vokset til 10 mand. Men chefen selv tager også selv en tørn i rendegraveren.

 

2.

Der er faste folk på de enkelte maskiner hos Uhrenholt, hvor det er Emil Achermann, der regerer med Hydromek HMK300LC-gravemaskinen.

 

3.

Hidromek-importøren KSM-Maskinservice på Østfyn har sendt to nye gravemaskiner til Uhrenholt i Vestjylland. Her er det 32-tons maskinen, der er i sving.

 

4.

Der står både store og mindre entreprenøropgaver på menuen hos Uhrenholt. Her gælder det renovering af en bro i lokalområdet ved Tarm.

 

5.

Maskinfører Emil Achermann er rigtig godt tilfreds med den tyrkiske Hidromek-gravemaskine.

 

6.

Ind imellem spænder Emil Achermann det tunge grej på gravemaskinen, når der skal klippes effektivt. Også OSA-materiellet er hentet hos KSM-Maskinservice.

 

7.

Uhrenholts faste leverandør på Østfyn, KSM-Maskinservice, har den danske import af britiske Bomford-maskiner. Derfor går der også bud til Ullerslev, når der skal købes klippegrej, som Emil Achermann her tager et kik på.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk