Der er stadig plads til en Wunderbaum

27-08-2019
Entreprenør på Lolland har givet den fuld gas med udstyr til 1,8 tons minigraver – maskinhandleren havde sine betænkeligheder

Duften af rødgran har endnu ikke bredt sig i gravemaskinens kabine hos entreprenør Dennis Hansen i Vester Ulslev på det sydlige Lolland. Der er nok stadig plads til en Wunderbaum, hvis det skal være, vurderer entreprenøren. Men så heller ikke ret meget mere.

Den blot 1,8 tons tunge italienske Eurocomach ES18ZT minigraver er nemlig allerede ganske solidt udstyret i forhold til flertallet af artsfæller i samme størrelse.

”Det er lidt usædvanligt, at en kunde til en maskine under to tons vælger engcons store ss10/DC2 løsning. Ud over tiltrotatoren, er der også andet engcon udstyr med. Nemlig både en SK02 sten- og sortergrab og en engcon planérskovl”, fortæller salgskonsulent Jacob Stensgaard hos engcon Denmark.

For Dennis Hansen passer det usædvanlige fint ind i hans sædvanlige måde at gøre tingene på. Han træffer ikke overilede beslutninger, men tænker tingene grundigt igennem, inden han kaster sig ud i større forandringer. Det tog da også ni år, fra han første gang fik et godt øje til en Eurocomach minigraver, til han købte.

Det skete med en formaning til maskinhandler Leo Thomsen hos maskinfirmaet Ib E. Mortensen i Kastbjerg nord for Randers:

”Det skal strikkes rigtigt sammen. Jeg skal have en pakke, der bare spiller”.

 

Første møde på Bauma

Dermed kunne maskinhandleren så tage hjem og regne på et godt tilbud på både en 1,8 tons minigraver, en engcon EC02B tiltrotator, engcons DC2 styring, engcon planérskovl og sten- og sortergrab SK02, ligeledes fra engcon sortimentet.

Det var på Agromek i Herning, den lollandske entreprenør tog fat i Leo Thomsen, som på landbrugsmessen netop præsenterede de italienske minigravere. Men det var på Bauma i München ni år tidligere, Dennis Hansen spottede Eurocomach mærket.

”Det var jo ikke et af de store, kendte maskinmærker. Men jeg følte, at Eurocomach var langt længere fremme med komfort, end de andre. Det var også nemmere at komme til både motor og batteri, end andre mærker i minigravere gav. Eurocomach er ikke nybegyndere. Fabrikken er gammel undervognsproducent og leverer undervogne til nogle af de største mærker i entreprenørmaskiner, samtidig med at de selv har produceret maskiner siden 1993”, forklarer Dennis Hansen.

 

Betænkelig maskinhandler

”Derfor var det nærmest en genkendelsens glæde, jeg følte, da jeg så Eurocomach på standen hos Ib E. Mortensen A/S. Leo Thomsen havde godt nok sine betænkeligheder ved at udstyre en 1800 kg zerotail maskine med tiltrotator og ss10/DC2 styresystemet fra engcon. Jeg har fået en ekstra vægtklods bag på maskinen, og man skal lige lære at køre med udstyret, før det bliver optimalt. Men der er ingen tvivl om at det er den rigtige løsning, vi har fundet frem til”, vurderer Dennis Hansen.

Han er absolut ingen grønskolling i en entreprenørmaskine. Da han tog hul på 2018 som nyslået selvstændig entreprenør, havde han en solid ballast som maskinfører for både entreprenørfirmaet Kayser & Thorsen og med kørsel for en maskinstation.  Derfor var han heller ikke i tvivl om, at uanset størrelsen på sin første gravemaskine som selvstændig, så skulle den være med tiltrotator.

 

Større muligheder

”Jeg har kørt gravemaskiner op til 30 tons med engcon tiltrotator, og derfor vidste jeg, at det giver langt større muligheder med maskinen. Også selv om den kun er 1,8 tons. Jeg kan komme ind og arbejde på steder, hvor andre ikke kan komme til. Jeg kan grave på steder, hvor almindelige minigravere ikke kan. Og jeg sparer masser af tid, fordi jeg kan grave fra samme placering, uden hele tiden at skulle flytte maskinen”, forklarer entreprenøren fra Vester Ulslev.

Kombinationen af 1,8 italiensk minigraver og EC02B tiltrotator, DC2 styring, planérskovl samt sten- og sortergrab fra engcon har levet fuldt op til både forhåbninger og forventninger.

”Jeg er imponeret over, at maskinen tager så hårdt, når den graver. Den gør det rigtig godt og har faktisk rigtig mange kræfter. Jeg valgte at få aftagelig tiltrotator. Det er for at skåne det, hvis jeg på et tidspunkt kan se idé i at leje minigraveren ud. Så skal tiltrotatoren ikke splittes ad, fordi en anden maskinfører måske ikke forstår at køre rigtigt med det”, fastslår Dennis Hansen.    


Billedtekster:

1.

1,8 tons minigraver med entreprenør Dennis Hansen i kabinen og udrustet med såvel engcon tiltrotator som engcon DC2 styring i arbejde på Amager.

2.

Tiltrotatoren giver Dennis Hansen mulighed for nemt at komme til, hvor almindelige minigravere løber i problemer.

3.

Dennis Hansen bemærkede høj komfort i Eurocomach maskinerne allerede, da han første gang mødte dem på Bauma for ni år siden.

4.

Gravemaskiner findes i mange størrelser. Det samme gør engcon tiltrotatorer. Dennis Hansen har tidligere roteret med 30 tons gravemaskiner. Nu gør han det med sin egen 1,8 tons maskine.

5.

Dennis Hansen har skiftet til sten- og sortergrab, og så skal slangerne lige på plads.

6.

engcon håndterer engcon. Det lakker mod fyraften for Lollands-entreprenøren på job på Amager, og engcon redskaberne lægges pænt klar til næste dag.

7.

Det sparer masser af tid, og dermed penge, at Dennis Hansen kan rotere værktøjerne 360 grader rundt og tilte op til 40 grader med engcon EC02B tiltrotatoren.

8.

Maskinfirmaet Ib E. Mortensen A/S i Kastbjerg strikkede en italiensk-svensk løsning sammen til Dennis Hansen. Italiensk Eurocomach ES18ZT-minigraver og svensk håndteringsgrej i form af både engcon EC02B tiltrotator, engcon DC2 styresystem, engcon planérskovl samt sten- og sortergrab SK02.

9.

”Det skal strikkes rigtigt sammen. Jeg skal have en pakke, der bare spiller”, lød meldingen fra Dennis Hansen til maskinhandler Leo Thomsen. Han er godt tilfreds med resultatet.

10.

Sortergrabben SK02 og planérskovlen ledsagede tiltrotatoren EC02B fra engcon, da Dennis Hansen etablerede sig som selvstændig entreprenør med 1,8 tons Eurocomach graveren.

11.

Tre gange engcon og Eurocomach minigraveren gør Lolland-entreprenøren godt kørende til at klare mange typer opgaver.

12.

Maskinpakken til den nyetablerede entreprenør omfattede også engcons DC2 styring til tiltrotatoren.
Maskinen er udstyret med de ergonomiske MIG2 joystick og engcons DC2 styresystem.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk