Artikel fra november 2017
Læs hele avisen

Det er helt i orden at det går skævt for liften

14-11-2017


Italiensk producent har parret en bæltelift med en saxlift

En selvkørende saxlift er med det kompakte design og rummelige platform skabt til at klare arbejde i højder i byggeriet, industrien og blandt håndværkere. Men den kommer til kort, hvis det hele går skævt. Den traditionelle saxlift løfter sig lodret op fra sin udgangsposition og kan kun benyttes fra et plant underlag.

Nu sørger den italienske liftproducent Almac for, at det er helt i orden for liften, at det hele går skævt. Fabrikken har parret en bæltelift og en saxlift og dermed kombineret styrkerne fra de to lifttyper. Resultatet er blevet en bælte-saxlift.

”Almacs BIBI-serie af saxlifte er monteret på bælteundervogne med afsmitningsfrie larvebånd. Det gør liftene i stand til at forcere såvel stejle hældninger og kuperet terræn udendørs som ramper indendørs. Lidt af en præstation i forhold til traditionelle saxlifte, hvor de fleste har svært ved overhovedet at køre på ramper, veje med hældninger eller i ufremkommeligt terræn”, siger salgschef Tommy Harritz hos den danske Almacs-importør, TIME Danmark i Farsø.

”Almacs BL-serie af saxlifte med selvnivellerende bælteundervogn nivellerer automatisk saxliften i vandret fra en hældning i begge retninger. Her hedder den nyeste model Almac BL-1090. Liften har brændstofmotor som standard, men kan også vælges i en variant til indendørs brug, som er udstyret med elmotor og lithium-ion batteripakke. Maskinen kan køre selv, når saxliften er hævet i op til syv meters arbejdshøjde”, forklarer Tonny Harritz.

 

12 og 14 meter med støtteben

Også Almacs HE-serie har fået sig et par nye tilføjelser i skikkelse af liftene 1270-HE og 1470-HE. Serien omfatter saxlifte med traditionel bælteundervogn og udskydelige H-støtteben, der kan nivellere saxliften i vandret fra en hældning i begge retninger. Typebetegnelserne for de to nye fortæller logisk om lifte på 12 og 14 meter.

”Også her har fabrikken sørger for flere motorvarianter, der gør liftene anvendelige til arbejdsopgaver både indendørs og udendørs. Maskinen kan selv køre, når saxliften er hævet i op til seks meters arbejdshøjde”, fortæller salgschef Tonny Harritz.

TIME Danmark i Farsø er dansk forhandler af de italienske lifte. Firmaet har Almacs fulde produktprogram med bælte-saxlifte med arbejdshøjder fra 6 til 14 meter. Foruden de italienske bælte-saxlifte, forhandler TIME Danmark også et komplet program af forskellige typer bilmonterede kurvelifte fra Versalift og Ruthmann, samt industrilifte fra Skyjack, Hinowa og Dinolift.

Billedtekster:

1.

En ny Almac BL-1090 på vej ud på et skråplan. Det gør nu ikke noget. Liften er en krydsning mellem en bæltelift og en saxlift og er skabt til at bevæge sig på hældninger og i ufremkommeligt terræn.

2.

Den nye italiener klarer problemfrit en rampe – også når saxliften er hævet i op til syv meters arbejdshøjde.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk