Artikel fra november 2021
Læs hele avisen

Det gik godt med stumperne – så købte de 18 tons sorterer

08-11-2021Entreprenører handlede i tre år med TNS-IMEX inden de mødte manden bag

Når de rigtige reservedele kommer som aftalt og til den rette tid og pris, så behøver man ikke overrende hinanden. Det er der øst- og sønderjysk enighed om. Og derfor gik der hele tre år, før entreprenørduoen Lykke og Dal mødte deres leverandør af det tunge gods, Thomas Nordsted Sørensen hos maskinfirmaet TNS-IMEX. Da de så shakede hands, tog Lykke og Dal 18 tons med sig hjem fra entreprenørmessen E&H i Herning.

”Jeg havde kendt og handlet med Thomas i tre år, men aldrig mødt ham. TNS-IMEX har hjulpet os med reservedele og sliddele til vores Keestrack-knuser mange gange. Da vi mødtes på E&H, var det første gang, vi så hinanden fysisk. Men vi har fået super-service med stumper, og det ser det ud til at vi også får med en hel sorterer på 18 tons”, fortæller entreprenør Lars Lykke.

Mens det er Thomas Nordsted Sørensens forbogstaver, der danner første del af TNS-IMEX, har Lars Lykke måttet gå i kompagniskab med en anden Thomas med efternavnet Dal. Sammen stablerede de i juni 2018 den fælles nedbrydnings- og knusningsvirksomhed LykkeDal.

 

Start med Keestrack-knuser

”Vi havde kendt hinanden for år tilbage, og en dag købte Thomas naboejendommen. Han driver firmaet Lund Byg & Anlæg, og jeg havde pladsen og miljøgodkendelsen til at knuse og sortere. Så lavede vi LykkeDal, som vi ejer fifty-fifty. En ældre entreprenør ville stoppe med knusning og havde en Keestrack-knuser, han ville sælge. Han havde haft den fra ny, og den købte vi så og begyndte at knuse. Når der var behov for nye stumper, ringede vi til TNS-IMEX, og Thomas Sørensen leverede dem. Det var såmænd ikke så svært”, konstaterer Lars Lykke.

Han og makkeren, Thomas Dal, ville imidlertid mere med LykkeDal. De ville også sortere materialerne, der kom ud af knuseren.

”Vi havde ganske vist en tromlesorterer, men den har jo sine begrænsninger. Så hørte vi, at Thomas Sørensen skulle have en ny Keestrack-sorterer med på TNS-IMEX’ stand på messen i Herning. Det var en uges tid før E&H, og vi besluttede os hurtigt for, at han godt kunne køre maskinen ned til i Brædstrup efter messen”, siger Thomas Dal.

 

Også for andre

”Vi har to mand, der konstant kører rundt og brækker ned. Tegl og beton kommer hjem på vores egen modtageplads, hvor vi også modtager materialer fra andre. Hvis der er tale om store mængder, tager vi knuseren med ud på nedbrydningsstedet, hvor det nedknuste materiale måske også skal genanvendes som fyld. Men ellers foregår det her på pladsen”, forklarer Thomas Dal.

Den 13 år gamle Keestrack Argo-knuser sørger nu for at findele beton, tegl og brokker, som efterfølgende hældes i den nye Keestrack K3-sorterer.

Brædstrup-entreprenørerne er ikke de eneste, der er faldet for den mindste i Keestracks K-serie af sorterere. Tvært imod er den ganske populær hos entreprenører med behov for at sortere i moderate mængder. Afhængig af, hvad den fodres med, kvitterer den med op til 250 tons i timen og kan i øvrigt håndtere stort set alle materialer.

 

Populær maskine

”Den er en rigtig robust og effektiv grovsorterer, som tager imod beton, sten, tegl, træflis, asfalt, jord, diverse nedbrydningsmaterialer, og hvad man ellers skal have sorteret. Ikke så underligt er den yderst populær hos udlejningsvirksomheder. Fødekassen rummer 3,5 kubikmeter, og på alle transportbånd er maskinen udstyret med ende-ruller med ”life time”-lejer”, fortæller direktør Thomas Nordsted Sørensen hos TNS-IMEX.

”Keestrack er i øvrigt helt fremme i skoene også miljømæssigt. Fabrikken har i en årrække brugt miljøvenligt stål fra SSAB. Ved produktionen af stålet bruger SSAB simpelthen i omegnen af 30 procent mindre CO2 end ved mere almindeligt stål. SSAB proklamerer nu endda, at de kan lave helt fossilfrit stål”, siger Thomas Nordsted Sørensen.

 

Billedtekster:

1.

Dal og Lykke – eller LykkeDal. Thomas Dal (til venstre) og Lars Lykke tog en hurtig beslutning en uges tid forud for E&H i Herning og drog hjem med den udstillede Keestrack K3.

2.

Gang i sorteringen på pladsen syd for Brædstrup i Østjylland.

3.

Der hældes i fødekassen og køres fra på LykkeDals plads, hvor den nye sorterer er kommet godt i gang.

4.

Der sendes materialer ud i alle retninger og i forskellige fraktioner fra den nye Keestrack K3

5.

TNS-IMEX’ direktør, Thomas Nordsted Sørensen, med den nye Keestrack K3 på E&H i Herning. Den fortsatte direkte til LykkeDal ved Brædstrup.

6.

Thomas Dal og Lars Lykke fandt sammen og skabte nedbrydnings- og knuservirksomheden LykkeDal i 2018.

7.

Lykke til venstre. Dal til højre. De tumlede længere med at finde det rette navn til deres fælles virksomhed. Men det kunne naturligvis ikke blive andet end LykkeDal.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk