Artikel fra august 2017
Læs hele avisen

Det handler om at ha’ pæren i orden

29-08-2017

Maskinleverandørerne har fået en lys idé: Lysende pærer viser vej til og rangerer maskinnyheder på Have & Landskab

Det er nemmere at få øje på nyheder, hvis man kan se dem. Det er visdommen bag et initiativ, som brancheforeningen Maskinleverandørerne tager på Have & Landskab, hvor der simpelthen tændes lys for maskinnyhederne.

”Når folk kommer til standene, spørger de næsten altid, om der er noget nyt. Det imødekommer vi nu”, fortæller Niels Kirkegaard, direktør for GMR Maskiner i Horsens og tillige formand for Maskinleverandørernes Park-, Vej- og Anlægssektion.

Den største del af maskinudstillerne, nemlig medlemmerne af Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg, kan indstille en eller flere af deres nyheder til bedømmelse. Et ekspertudvalg vurderer så, om der er tale om en firmanyhed til en enkelt lysende pære, en Danmarksnyhed til to pærer, eller måske intet mindre end en verdensnyhed, som så honoreres med tre lysende pærer. Samme system, som kendes fra Agromek i Herning, hvor der uddeles stjerner.

 

Innovationspris

Toppen af kransekagen i Slagelse bliver, at den mest innovative af de deltagende nyheder udråbes som vinder af ”Maskinleverandørernes Innovationspris”.

Det bliver folk med pæren i orden, der skal tænde lys over nyhederne. Det nedsatte ekspertudvalg består af Maskinleverandørernes branchedirektør Klaus Nissen, tidligere salgskonsulent i Hako Danmark John Hansen, samt to repræsentanter for den offentlige og den private sektor. Fra den offentlige er det Erik Daugaard Jørgensen, som er indkøbs- og driftsansvarlig i Københavns Kommunes Teknik- & Miljøforvaltning. Den private tager direktør Peter Porup sig af. Han er direktør i anlægsgartnervirksomheden OKNygaard med ansvar for indkøb og salg.

Det er også eksperterne, der sender Maskinleverandørernes Innovationspris den rette vej. Her ser panelet især på funktion, ergonomi og miljø. Produkter, som er nyskabende inden for disse tre kriterier, har særligt stor chance for at løbe med den fornemme pris.

De lysende pærer begyndte allerede at blive tændt på Have & Landskab i 2013, hvor der blev skiltet med de mest innovative maskiner. Det var dog uden rangering med en, to eller tre pærer.

Billedtekst:

Sådan er innovation tidligere markeret på Have & Landskab. I år markeres nyheder med en, to eller tre pærer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk