Det handler om genbrug i Ugerløse

15-10-2021OM Maskiner har et speciale: Knusning og sortering af materialer til genanvendelse i entreprenør- og anlægsbranchen

Beskedenhed er en dyd, som praktiseres i virksomheden OM Maskiner i Ugerløse i Nordvestsjælland. Her slår Ulrik Larsen ikke ud med armene og beretter om sine kæmpestore maskiner, der kan knuse og sortere sten, murbrokker, asfalt og andet godt i gigantiske mængder. Sådan nogle maskiner har han nemlig ikke, selv om OM Maskiner satser på netop grej til at knuse og sortere. Derfor lyder meldingen fra Ugerløse:

”Vi er specialiseret i sortering og knusning – i mindre skala”.

Til gengæld er udvalget af forskelligt knusende og sorterende materiel ganske imponerende.

”Vi har alt lige fra sorteringsskovle og små sorteringsanlæg til store tromlesorterere. Alt godt til at generere genbrug af materialer i entreprenør- og anlægsbranchen. I de fleste tilfælde har vi selv importen af maskinerne fra leverandører rundt om i Europa, og det sikrer os direkte kontakt til producenterne”, fortæller Ulrik Larsen.

 

Italiensk og engelsk i Herning

På E&H 2021 havde han gravemaskiner kørende med både italienske knuserskovle og engelske sorteringsskovle. Netop skovlene til knusning og sortering fylder godt i OM Maskiners produktprogram og tiltrak sig også behørig opmærksomhed på entreprenørmessen i Herning. Ulrik Larsen er leveringsdygtig i sorteringsskovle både fra britiske Gyrostar, finske Colbra og MB fra Italien. Hartl i Østrig fremstiller det, der hos OM Maskiner betegnes som ”den ultimative sorteringsskovl, som med udskiftelige gitre kan sigte og sortere i varierende størrelser.

Hos BAV i England henter Ulrik Larsen skovle med roterende screening, som giver en hurtig og kraftig trommel-screening af materialerne. Og tyske Dappen har speciale i automatiserede risteskovle.

Både MB, Dappen, Hartl og BAV producerer i øvrigt også knuserskovle. 

Al knusning og sortering foregår ikke med avancerede skovle. OM Maskiner har også import og forhandling af en række mærker i små knuse- og sorteringsanlæg. Igen alle i den mindre størrelse, fordi Ulrik Larsen mener, at der er nok andre på markedet, der tager sig af de store.

 

Alle skal kunne være med

”Der er jo også små anlægsgartnere, der har behov for at sortere jord i mindre mængder. Og vores vision er, at alle skal kunne være med til at genbruge materialer”, siger maskinleverandøren fra Ugerløse.

To af OM Maskiners mærker i sorterere nærmest genskaber Tjekkoslovakiet i Ugerløse. I 1993 blev Tjekkoslovakiet til Tjekkiet og Slovakiet, og Ulrik Larsen byder på sorteringsanlæg fra begge. Tjekkerne producerer CZ Screen og Slovakiet står for DB TracerScreen.

”De tjekkiske sorterere er enkle og robuste, og CZ Screens program af vibrationsanlæg spænder fra den mindste model MS Piko, som præsterer 5 til 10 tons materialer i timen, til den store MS Giant med op mellem 40 og 100 tons pr. time, naturligvis afhængig af, hvilke materialer, der puttes i den”, siger Ulrik Larsen.

Slovakkerne hos DB TracerScreen laver små stationære og mobile sorteringsanlæg til at sortere jord og andre løse materialer. Derfor egner de sig specielt godt til brolæggere, anlægsgartnere og på golfbaner.


Billedtekster:

1.

Ulrik Larsen – satser på maskineri til sortering og knusning i mindre skala.

2.

Gyrostar-sorteringsskovlen sorterede på højtryk under E&H i Herning.

3.

Hård kost tre dage i træk til den italienske knuserskovl fra MB.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk