Det roterer for Engcon

02-03-2018


Tiltrotator-kæmpen tog markedsandele og konsoliderede sin markedsposition

Der er fulde rotationer på Engcon. Virksomheden rundede 2017 af med at løslade resultatet af regnskabsåret 2016, og det viser, at Engcon fortsætter med at konsolidere positionen som verdens største producent af tiltrotatorer. Det blev til en 2016-omsætning på godt 780 millioner af de svenske – 592 millioner danske kroner. Det er en stigning i forhold til året før på næsten 200 millioner svenske – lige godt 150 millioner danske kroner.

Dermed er Engcon næsten dobbelt stå store som den nærmeste konkurrent. Medvirkende faktorer til den øgede omsætning er stigende markedsandele, god vækst på både de nordiske og ikke-nordiske markeder, samt et højt niveau af nye produktlanceringer.

”Det er helt klart stærke tal. Da vi passerede en halv milliard i omsætning, var vi meget tilfredse. Nu kan vi sige, at vi slog det så rigeligt. Tallene taler for sig selv. Vi er størst”, konstaterer Krister Blomgren, administrerende direktør i Engcon Group.

”Vi ekspanderede kraftigt i 2016 med kontorer i Holland og Frankrig, og derudover præsenterede vi endnu en gang flere interessante produkter, som giver os yderligere fordele i forhold til vores konkurrenter”, siger Engcon-topchefen.

 

Fart på EC-Oil

Krister Blomgren kan også se, at EC-Oil – Engcons løsning til at tilkoble hydrauliske redskaber automatisk uden at skulle forlade kabinen – har taget fart. Han vurderer, at den er en af nøglerne til den fremtidige vækst i virksomheden.

”Det sikre og smarte redskab Q-Safe-D, som er tilpasset til EC-Oil, og vores nye aftagelige gribeklo GRD og SWD til fejning af kabler. Et standardiseret låsesystem. Det proportionale styresystem DC2 med fjernsupport via mobilnettet og mange andre smarte funktioner, som vi har udviklet, giver os en stor teknisk fordel”, siger Krister Blomgren.

 

Sammen med Trimble

Engcon tog i øvrigt hul på 2018 med nyheden om, at virksomheden har tilpasset ePS – engcon Positioning System – til nu at være fuldt kompatibelt med Trimble Earthworks. Det er sket i forbindelse med, at Trimble har opdateret sine gravesystemer til den nye generation ”Earthworks”, som nu er fuldt kompatibelt med Engcons styresystem DC2.

”Vi har et virkelig godt samarbejde med de fleste producenter af maskinstyringssystemer, og dermed går der kortere tid med vores tilpasninger for at synkronisere vores produkter med producenterne”, forklarer Roberth Jonsson. Han er markedschef hos Microprop, som konstruerer Engcons styresystemer og har kontakt til leverandører af maskinstyringssystemer.

 

To års garanti

Engcon har i øvrigt netop introduceret to års garanti på alle nye tiltrotatorer, der er leveret efter den 1. januar.

Siden efteråret 2015 har selskabet tilbudt et ekstra års garanti til dem, der har registreret deres tiltrotator og har fulgt et fastsat serviceprogram. Et er noget, som virksomheden mener har været en stor fordel for brugeren

”Vi er overbeviste om, at en tiltrotator med dokumenteret service vil kunne holde værdien på brugtmarkedet, på samme måde som en bil med et servicehæfte”, siger Engcon Groups kommunikationschef Sten Strömgren.

Efter kundernes ønske har Engcon dog ændret kravet om registrering, og alle kunder vil få to års garanti på alle tiltrotatorer, der er leveret efter den 1. januar i år, uden krav om registrering. Engcon opfordrer dog deres slutkunder til fortsat at registrere deres tiltrotator.

”At registrere tiltrotatoren er ikke kun ensbetydende med, at kunden får en dokumenteret tiltrotator. Kunden får også fordele i form af hurtigere service, fordi vi allerede har alle nødvendige oplysninger om tiltrotatoren, når vi bliver kontaktet for support. Det gør det lettere for alle parter”, siger Sten Strömgren.


Billedtekster:

1.

Krister Blomgren, topchef for Engcon: ”Tallene taler for sig selv. Vi er størst”.

2.

Engcon understøtter Trimbles nye maskinstyringssystem ”Earthworks”.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk