Artikel fra august 2018
Læs hele avisen

Det sker på Maskiner under Broen

21-08-2018
Seminarer:
Gåsebiller og batterier

Der er lagt op til et interessant mix af gåsebiller, Dollars Spot og batteridrevne køretøjer, når Maskiner under Broen åbner for posen med ny viden. Den grønne Middelfart-messe byder på en række miniseminarer, hvor flere af indlægsholderne selv er med i den nyeste afprøvning af maskiner og metoder.

Slotsgartner i Center for slotte og haver under Kulturministeriet og adjungeret professor Palle Kristoffersen tager turen til Middelfart og fortæller om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Palle Kristoffersen er toppen af poppen, når det kommer til netop at få kål på ukrudtet uden pesticider, og han har selv været pioner med afprøvning af forskellige metoder.

Hortonom Asbjørn Nyholt har et rådgivningsfirma for græspleje, og han vil holde indlæg om ”Nyt frø i plænen”. Det kommer til at handle om eftersåning i plæner med slid i såvel parker som på golfbaner, på kirkegårde og på private græsarealer. Asbjørn Nyholt kommer både ind på såteknik og sikringen af den optimale kontakt mellem frø og j ord, som er den vigtigste forudsætning for god vækst.

Hortonom Karin Normann er medabejder hos Asbjørn Nyholt ApS og hun vil holde foredrag om ”Utøj i plænen”, ”Gåsebillen” og ”Dollar Spot”. Gåsebillen boltrer sig specielt på sandjord, hvor larverne æder græsrødderne, og Karin Normann er med i en række forsøg på at bekæmpe gåsebillerne, blandt andet i samarbejde med flere golfbaner.

 

Ny svampesygdom

Dollar Spot er en ny svampesygdom på vore breddegrader. Den er tidligere kendt fra Sydeuropa, og Karin Normann er fuldt opdateret, da hun er involveret i de seneste afprøvninger til at mildne konsekvenserne af sygdommen.

Det hele bliver helt elektrisk, når Peter Lassen og Mathias Thuborg fra Frederiksberg Kommune ruller ind i rækken af seminarer. De har nemlig været blandt de tidligste til at benytte batteridrevne køretøjer både i kommunens gartner- og vejservice og i renovationsafdelingen. På Maskiner under Broen er Lassen og Thuborg klar til at øse af egne erfaringer og i øvrigt udveksle med andre.

Der er fri adgang til miniseminarerne, som holdes i et telt på udstillingspladsen. Alle seminarer er planlagt med et kort oplæg og spørgsmål, samt inddragelse af deltagernes egne erfaringer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk