EP med hollandsk vakuumløft og italienske minidumpere

27-08-2019
Der er masser af plads hos maskinfirmaet Erenfred Pedersen A/S med hovedkvarter i Aalborg og afdelinger i Hedehusene og Kolding. Selv om firmaet i forvejen har et solidt udvalg af maskiner fra forskellige agenturer, kommer nye til. Et par stykker af dem får fremtrædende roller at spille på Have & Landskab.

Nyeste i flokken er en ny serie vakuumløftere fra den hollandske producent Hamevac Vacuumtechneik. Erenfred Pedersen har indgået et nyt samarbejde om import og forhandling af vakuumløftere fra Hamevac, hvor det er bygge- og anlægsbranchen, der er i kikkerten.

”Vi har hidtil haft et andet mærke i vakuumløftere i vores produktsortiment, men det har ikke levet op til vore forventninger. Det kan vi se, at de hollandsk producerede Hamevac gør. Samtidig er prisniveauet absolut interessant, og derfor har vi lavet en aftale med fabrikken, som har været på banen i omkring 40 år”, fortæller salgschef Jørgen Olsen hos Erenfred Pedersen A/S.

Vakuumsugerne kan anvendes til alle løfteopgaver inden for beton og jern. Udvalget omfatter både manuelle og maskinbårne løftere.

 

Minidumpere fra hælen

I det sene forår kunne Erenfred Pedersen fortælle om et nyt agentur for italienske minidumpere fra fabrikken C&F. Nu benytter importøren Have & Landskab til en første egentlig introduktion af de små larvebåndsdumpere, som med seks modeller befinder sig i segmentet fra 450 til 1500 kg.

C&F har hjemme i Lecce helt nede på hælen af den italienske støvle, og fabrikken møder ikke med standardløsninger. Et bredt udvalg af forskellige udstyr giver mulighed for at sammensætte sin egen minidumper efter behov og ønsker.

”Det er faktisk entreprenørmessen E&H i Herning i fjor, der fører til, at vi nu kan præsentere C&F på Have & Landskab i Slagelse. Italienerne har aldrig tidligere været på det danske marked med dumperne, men dukkede selv op som udstiller på E&H. Dér fik vi kontakt til fabrikken, som er et familiefirma i anden generation”, siger salgschef Jørgen Olsen.

 

Premiere – sådan da

Også et af Erenfred Pedersens store maskinmærker, Kobelco, byder ind med nyt i Slagelse. Så nyt, at Jørgen Olsen godt vover at kalde den otte tons tunge gravemaskine SK85MRS-7 for en danmarkspremiere, selv om han samtidig erkender, at han selv promenerede med det allerførste eksemplar på dansk jord på Roskilde Dyrskue.

”Ja, Maskin- & Materiel Magasinet var hurtige og viste den nye gravemaskine, men jeg vil betegne præsentationen på Roskilde Dyrskue som en snigpremiere. Nu er vi klar til at lange maskiner over disken og præsenterer SK85MRS-7 som en reel nyhed i Slagelse”, siger salgschefen.

Otte tons’eren er nydesignet fra fabrikken i Japan og er som standard udstyret med aircondition med forbedret varme- og luftcirkulation. Sædet er luftaffjedret og kan justeres variabelt i forhold til benpladsen, så maskinføreren kan gøre det nemmere for sig selv at komme ind og ud af kabinen. Smartphone kan kobles via bluetooth, og japanerne har demonstreret fin fornemmelse for danske vaner: Der er også tænkt på en kopholder til kaffen.

På den grønne messe i Slagelse samler Erenfred Pedersen i øvrigt aktiviteterne på én stand, som så til gengæld bliver væsentligt større end tidligere.

”Vi fordobler vores stand på hovedstrøget, der går stort set tværs igennem udstillingen. Her samler vi så både maskiner, grej og tilbehør, så udstillingens gæster kun skal gå ét sted for at finde Erenfred Pedersen. Totalt får vi en stand på omkring 500 kvadratmeter”, fortæller salgschef Jørgen Olsen.


 Billedtekster:

1.

En Hamevac VTH-150-BL tager fat i samarbejde med en minigraver. Vakuum-løfteren snupper op til 200 kg. VTH-seriens grej kan enten køre selvstændigt eller sammen med en maskine.

2.

VHU-serien fra Hamevac er bygget til montering på maskiner. Den elektriske VHU-700-BL har kapacitet på op til 700 kg.

3.

Italiensk C&F T85 minidumper – eller motorbør, om man vil. Modellen har højtip.

4.

Kommandocentralen med joystick på C&F T85-minidumperen fra Lecce.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk