Egholm-brødrene hædret for at redde 100 arbejdspladser

26-02-2020

Alle medarbejdere var med da Jens Christian og Kaj Egholm modtog Lemvig Prisen

Brødrene Jens Christian og Kaj Egholm véd ikke alene, hvordan man laver en redskabsbærer-succes. De har også fuldstændig styr på, hvordan man får det til at løbe koldt ned ad ryggen på en borgmester. Man besluttet simpelthen at sælge sit livsværk til en køber, som siden planlægger at lukke virksomheden.

Det afslørede Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm, på en herlig dag i Lemvig, hvor han overrakte Lemvig Prisen til Egholm-brødrene. En lokal hæder af fineste karat, som de to lokale succes-knægte gjorde sig fortjent til ved at købe fabrikken tilbage og dermed redde omkring 100 arbejdspladser.

 

Købte tilbage

Det var 36. gang, Lemvig Prisen blev uddelt, men først gang med Vestjysk Bank som sponsor. Bankens privatkundechef Palle Haahr Kragh gjorde det klar ved overrækkelsen på fabrikken, at alle 15 kandidater til prisen kunne være stolte over at være indstillet. Lidt mere stolte kunne Jens Christian og Kaj Egholm naturligvis være som modtagere. Alle Egholm-fabrikkens medarbejdere var i øvrigt med til festivitassen.


Selv fortalte Jens Christian Egholm, at han og bror Kaj i sin tid besluttede at sælge deres virksomhed til Nilfisk, fordi kæmpen havde ædle tanker om at videreføre Egholm i Lemvig. Senere valgte Nilfisk at trække sig ud af produktionen af redskabsbærere. Da det ikke lykkedes Nilfisk at sælge produktionen til anden side, meldte brødrene sig på banen. De var klar til at købe deres livsværk tilbage og dermed redde de mange lokale arbejdspladser.

 

Kontant tak til medarbejderne

Da fabrikken blev solgt til Nilfisk, traf Egholm-brødrene i øvrigt en markant beslutning. De belønnede medarbejderne, som fik del i fortjenesten. Hver medarbejder fik et beløb, alt efter hvor mange måneder, de havde været ansat hos Egholm. Da folk i det vestjyske ikke sådan render af pladsen i utide, betød det, at nogle af de mest rutinerede fik en gave på et sekscifret beløb.

Selve hæderen er naturligvis det vigtigste element i Lemvig Prisen. Med følger også 10.000 kr. som modtageren skal donere til et velgørende formål. Dermed kom det til at regne også på den lokale gruppe Børn og Unge i Sorg.


”Sorggruppen gør et stort stykke arbejde. At miste nogen, der står én meget nær, er noget af det værste. Det arbejde vil vi gerne støtte”, sagde han, da checken blev rakt videre til repræsentanter for sorggruppen.

 

Billedtekst:


En fornem og solid ting til væggen med Lemvig Prisen og blomster til Kaj (til venstre) og Jens Christian Egholm.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk