Artikel fra maj 2021
Læs hele avisen

En håndfuld asfaltfræs til NCC

31-05-2021Danmarks største på sit felt på storindkøb hos Wirtgen

Når man driver Danmarks største afdeling for asfaltfræsning, ryger der også noget i kurven, når man går på indkøb. Michael Bo Nielsen, operation manager specialist hos NCC Asfalt, holder sig da heller ikke tilbage, da han gik til kasse hos Wirtgen Denmark i Taulov ved Fredericia. Han nappede lige en hel håndfuld nye asfaltfræsere i ét hug.

”Det er ikke standard, at vi køber fem nye fræsere på én gang, selv om vi faktisk gjorde det samme for et års tid siden. Vi følger en udviklingsplan, og der er tale om udskiftning af ældre fræsere, samtidig med at vi kapacitetsmæssigt gearer lidt op. Vi skifter fire gamle Wirtgen-fræsere og en maskine af et andet mærke til fem nye Wirtgen”, forklarer Michael Bo Nielsen.

”Fræserførerne er inde over, når vi køber nyt. De skal jo håndtere maskinerne i det daglige, og førerne kender både muligheder og udfordringer bedst af alle. Det har så vist sig, at Wirtgen-fræserne er førernes foretrukne maskiner. Det handler blandt andet om ergonomi, hvor Wirtgen-fræsernes platform er bedre indrettet end maskiner af andre mærker. De giver både god plads og bedre udsyn. Samtidig kan fræserførerne køre med højere hastighed fra lap til lap med de mindre fræsere”, siger Michael Bo Nielsen.

 

Første i Danmark

Storkøbet kom til at omfatte en fræser af typen W 35 Ri, tre styk W 50 Ri samt en W 130 CFi. W 50’eren er en velafprøvet model, der har været på markedet i fire år. Den mindre W 35’er har været omkring teknikerne hos Wirtgen for at blive opgraderet med mulighed for fræsning ud over standardbredden på 35 centimeter. Den store W 130-fræser har danmarkspremiere.

”Den er den første W 130 CFi i Danmark. Ved at skifte valse kan den fræse i vidt forskellige bredder fra 60 til 130 centimeter og stadig samle materialet op i lastbilen. Maskinen har et særdeles fleksibelt valsesystem, og hvis NCC Asfalt vil fræse i andre bredder, kan vi levere valser i de ønskede bredder”, siger salgschef Jan Dahl hos Wirtgen Denmark.

De tre nye W 50 Ri-fræsere har en transporthastighed på op til 12 km/t, og det er medvirkende til at gøre dem til storsællerter for Wirtgen. Den høje hastighed giver mulighed for at flytte maskinerne hurtigt fra sted til sted, og det har stor betydning, når de anvendes til lappearbejde og andre mindre projekter.


Billedtekster:

1.

Den første Wirtgen W 130 CFi i Danmark.

2.

W 35 Ri er født med en fræsebredde på 35 centimeter. Wirtgens teknikere har så har bygget om, så maskinen kan fræse op til 50 centimeter.

3.

Wirtgen W 50 Ri til en populær fræser blandt de professionelle fagfolk, blandt andet på grund af transporthastighed på op til 12 km/t. NCC Asfalt har købt tre nye W 50 Ri’ere.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk