Erfaren mand kan komme i spidsen for Danske Kloakmestre

11-02-2020

Bestyrelsen kører Mikael Skov i stilling som afløser for Thomas Rasmussen

Brancheforeningen Danske Kloakmestre får ny formand, når der holdes generalforsamling på Hotel Koldingfjord lørdag den 14. marts. Thomas Rasmussen har på forhånd varslet, at han ønsker at forlade formandsstolen og endda udtræde af bestyrelsen. Hvis generalforsamlingen vælger at følge indstillingen fra bestyrelsen, bliver det entreprenør og kloakmester Mikael Skov, der overtager formandsposten.

Dermed er der udsigt til, at Danske Kloakmestre kan få en endog særdeles erfaren og velanskreven mand i front. Mikael Skov driver virksomheden Entreprenør & Kloakmester Mikael Skov i Årre ved Varde, og han er allerede oppe i de høje omdrejninger som medlem af bestyrelsen de seneste 10 år. Det er også ham, der er Danske Kloakmestres tovholder på Kloakmessen, som afvikles for fjerde gang i Messe C i Fredericia den 23. og 24. januar med flere end 130 udstillere og forventning om godt 3000 besøgende.  

 

Forgænger trak sig

Thomas Rasmussen har kun været formand for kloakmestrene i omkring trekvart år. Han trådte til, da Tom Ewers måtte trække sig fra posten på grund af voldsomt arbejdspres i sit firma, Sydkystens Brolæsning & Kloak i Hedehusene. Derfor er det anden gang i løbet af tre år, Danske Kloakmestre får ny førstemand.

”Jeg besluttede allerede efter sidste års generalforsamling, da jeg blev genvalgt som næstformand, at det skulle være min sidste periode i bestyrelsen. Den har jeg været medlem af i otte år, og heraf de seks som næstformand. Privat har jeg mange ideer, som jeg gerne vil realisere. Min virksomhed udvikler sig hele tiden og kræver flere kræfter”, siger Thomas Rasmussen, som har virksomheden Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner ved Middelfart.

Den afgående formand forudser mange og spændende opgaver for både sin efterfølger og bestyrelsen i Danske Kloakmestre i det hele taget.

 

Flere kloakmestre, tak

”Der bliver større og større behov for kloakmestre til mere specialiserede opgaver fremover. Desværre er det gået den forkerte vej med bestanden de seneste 10-12 år, hvor der på landsplan er forsvundet omkring 1000 autoriserede kloakmestre. Størsteparten naturligvis på grund af pensionering eller virksomhedsstop af anden årsag. Derfor har Danske Kloakmestre en stor opgave i at medvirke til at rekruttere nye til faget. Netop kloakbranchen byder på rige muligheder for driftige unge med mod på at starte for sig selv”, siger Thomas Rasmussen.

Trods nedgangen i antallet af autoriserede kloakmestre, er medlemstallet hos brancheforeningen tæt på status quo med omkring 430.

 

Billedtekst:

Mikael Skov – kandidat som ny formand for Danske Kloakmestre.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk