Erfaren vinterkriger går til ukrudt med skum-fidus

17-10-2019


Bruno Pallesen har sikret sig import af ukrudtsdræberen Elmo Therm

De fleste kender ham som vinterkrigeren, der i mange år har været klar til kamp mod Kong Vinter med forhandling af ”alt godt til vintervejene”. Nu udvider Bruno Pallesen sortimentet til også at omfatte dræbermaskiner til at få kål på ukrudt på en miljørigtig måde. Med virksomheden BPK Maskiner i Klarup ved Aalborg har Bruno Pallesen sikret sig import og forhandling af tysk grej til bekæmpelse af ukrudt ved hjælp af næsten kogende vand i kombination med skum.

”Elmo Therm er en vådtermisk metode til ukrudtsbekæmpelse, som både er økologisk og bæredygtig. Det er ikke ukendt, at hedt vand nær kogepunktet kan dræbe ukrudt. Elmo Therm-metoden tilsætter organisk skum samtidig med det varme vand, og skumtæppet gør vandets afkøling langsommere. Dermed kommer varmen til at virke længere og mere effektivt på planterne, og ukrudtsfrø i nærheden rammer også”, fortæller Bruno Pallesen.

 

Ingen tilladelser

Det er tyske Klemens Höltken, der har udviklet Elmo Therm-metoden og også er i front på fabrikken i Rheine tæt på den tysk-hollandske grænse. Klemens Höltken tog forleden turen til Danmark sammen med et par medarbejdere fra fabrikken for at demonstrere den skummende ukrudtsdræber i samarbejde med Bruno Pallesen og BPK Maskiner.

”Elmo Therm-metoden er giftfri og kræver ingen tilladelser. Varmt vand og øko-skum sprøjtes på ukrudtet i samme arbejdsgang, og det er muligt at behandle fra 60 til over 3000 kvadratmeter areal på en time, naturligvis helt afhængig af de lokale forhold. Skummet kan anvendes på næsten alle befæstede og ubefæstede arealer og stort set uanset vejret”, forklarer Klemens Höltken.

Når maskineriet går i gang, og vandet varmes op til den rigtige temperatur, sendes det sammen med øko-skummet ud over ukrudtet. Det sker overfladeskånsomt uden øget tryk på vandet. Det biologiske skum produceres på basis af ikke-ioniske tensider, som udvindes ved bæredygtig dyrkning af vedvarende råstoffer.

 

Ingen spor

”Når skummet tørrer, efterlader det ingen spor, og efter kort tid er det slet ikke synligt længere. Desuden er ElmoTherm Organic Toam 100 procent biologisk nedbrydelig, miljøvenlig og ikke sundhedsskadelig”, fortæller Bruno Pallesen.

De tyske ukrudts-dræbermaskiner ruller ind hos BPK Maskiner til selskab med Bruno Pallesens øvrige udvalg af grej og maskineri til vinterbekæmpelse, græspleje og spredning af såvel sand som salt.

Bruno Pallesen og BPK Maskiner har Søren Rosenkilde og Nørresundby-firmaet SR Hydraulic som fast servicepartner. Derfor var Søren Rosenkilde også med ved demo-arrangementerne med Elmo Therm ved Støvring i det nordjyske og i Taastrup.


Billedtekster:

1.

Elmo Therm-chefen Klemens Höltken (til højre) giver Bruno Pallesen et par gode skum-fiduser til, hvordan ukrudt bekæmpes. Her ved den store trailermonterede Elmo Vario ET4 med 900 liter vandtank.

2.

Klemens Höltken sender næsten kogende vand ned over ukrudtet mellem brostenene og samtidig skum, som gør vandets afkøling langsommere og dermed øger virkningen. Den danske importør Bruno Pallesen overvåger processen.

3.

Der var stor interesse i det nordjyske, da Elmo Therm og BPK Maskiner sammen demonstrerede den skummende ukrudtsbekæmpelse.

4.

Chefen for den tyske virksomhed Elmo Therm giver nordjysk ukrudts ved Støvring en skumbehandling.

5.

Med udskiftelige mundstykker er det nemt at komme til med dræber-skummet. Klemens Höltken går efter det grønne både ved og under trafikskiltene.

6.

Elmo Therm byder også på mindre modeller som ECOFIPS uden vandtank, men med direkte forsyning fra en vandhane. Her forklarer Bruno Pallesen om den lille model.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk