Fælles Yanmar-selskab er blevet en succes

19-03-2020


Maskiner A/S i Danmark er blevet forbillede for forhandlere i andre lande

Det lykkedes at ramme plet, da to konkurrerende maskinfirmaer for et år siden forenede kræfterne og skabte et nye selskab. Maskinhuset og Stemas satte sig for at skabe et velfungerende nyt, fælles selskab som dansk importør og forhandler af Yanmar-entreprenørmaskiner. Nu har det nye barn netop rundet det første år – og det stortrives.  


”Vi har oplevet stor begejstring for det nye, fælles selskab og fantastisk opbakning fra trofaste kunder både hos Maskinhuset og Stemas. Hele vejen rundt har man taget godt imod, at vi stadig er de samme med de samme maskiner og flere til, men bare med et nyt brand”, siger direktør Lena Brohus.


Der har været travlhed hele vejen rundt i organisationen, siden den nye konstruktion var en realitet. Både i hovedafdelingen i Lund ved Horsens og i den sjællandske afdeling med både serviceværksted og udstilling i Slagelse, samt i Stemas-hovedkvarteret ved Hadsten og i afdelingen i Køge. Som salgs- og servicepartner tegnede Stemas sig i øvrigt for en af årets største maskinhandler i Danmark, da GSV bestilte omkring 150 Yanmar-maskiner.


”Der har været et forrygende samarbejde mellem to firmaer, som tidligere var konkurrenter, men nu forenedes i et nyt firma. Vi véd, at hele konstellationen er den opgave, som Yanmar er gladest for at have løst i Europa. Det er vi lidt stolte over”, siger Lena Brohus.

 

Rollemodel

Den danske kombination er da også blevet rollemodel for forhandlere i andre lande. Da Maskiner A/S præsenterede sig selv som Danmarks nye Yanmar-importør ved et stort åbent hus-arrangement i Horsens, troppede hele den internationale Yanmar-top da også op for at være med. Blandt dem også Yanmar-CEO Giuliano Parodi, som erklærede sig nærmest lamslået over, hvad han så i Danmark.

”Den nye danske importør står som

 et lysende eksempel for alle vores forhandlere internationalt. Måske skal vi invitere alle vores forhandlere fra hele verden en tur til Horsens for at se, hvordan det skal gøres”, sagde Giuliano Parodi.

Da Yanmar for alvor rykkede ind den 1. marts i fjor, forsvandt mærkenavnet Schaeff. Men ikke mere, end at Maskiner A/S fortsat servicerer mange Schaeff-maskiner og også er fuldt leveringsdygtig i reservedele.

 

Øjenåbner

”Der har været stor aktivitet på vores demo-areal, og ofte er det gamle Schaeff-kunder, der lige skal prøve en eller flere Yanmar-maskiner. Komfort, kvalitet og performance i Yanmar har været en øjenåbner for mange, som har haft adskillige års fortid med Schaeff”, siger salgschef Tommy Bergmann.


Som dansk Yanmar-importør er Maskiner A/S medlem af noget, der mildt sagt må betegnes som en storfamilie. Den japanske maskingigant har omkring 22.000 ansatte på verdensplan. 

”I øjeblikket har vi 34 forskellige Yanmar-maskiner at byde på. Fabrikken udvikler hele tiden på såvel motorer som hydraulik og også nye maskiner. Yanmar er blandt verdens store motorproducenter med flere end 800.000 motorer om året. Vi véd, at vi også præsenteres for nyheder fra fabrikken her i 2020”, siger direktør Lena Brohus.

 

 

Billedtekster:

1.

Direktør Lena Brohus, servicechef Torben Laursen (til venstre) og salgschef Tommy Bergmann kan glæde sig over et forrygende første år med Maskiner A/S som dansk Yanmar-importør.

2.

Salgschef Tommy Bergmann har noteret masser af aktivitet både på demo-arealet og i salgsafdelingen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk