Farverig Liebherr er med på Bauma

08-04-2019


Gravemaskine nummer 60.000 fra Liebherr-fabrikken i Colmar vækker opsigt i München

Verdens største entreprenørmesse er i gang. Bauma har slået portene op i München, og på udstillingens største stand har de traditionelle gigantiske mine-maskiner fået konkurrence i rollen som blikfang. Liebherrs fabrik i Colmar i Alsace i det nordøstlige Frankrig har nemlig netop produceret gravemaskine nummer 60.000.

Ingen af de andre maskiner på Liebherr-standen er blå af misundelse. Men den 22 tons tunge Liebherr 922-jubilæumsmaskine er til gengæld blå så det batter. Bæltegraveren er nemlig forvandlet til et sandt kunstværk.

Graffiti-kunstneren Jean Linnhoff har haft gang i kreativitet og spraydåser og har dekoreret jubilæumsmaskinen i vekslende blå kulører, som kombinerer grafiske elementer og design. Jean Linnhoff ladede op til udsmykningsopgaven ved under stort hemmelighedskræmmeri at tilbringe seks dage med maskinen i et specielt rum på fabrikken i Colmar. På siderne af maskinen har kunstneren skabt et verdenskort, som viser hvor Liebherr-maskinerne sælges verden over.

Medarbejderne på Colmar-fabrikken blev i øvrigt de første til at se den specielle jubilæums-maskine. De medarbejdere, der har været en del af projektet, har tilmed sat deres autografer på gravemaskinens undervogn.


Billedtekster:

1.

Liebherr-fabrikkens medarbejdere blev de første, der fik lov til at se den fravestrålende R 922-gravemaskine efter. En del af dem har tilmed signeret undervognen. Nu er graffiti-maskinen trækplaster på Bauma.

2.

Den 22 tons tunge bæltegraver har fået 60.000 på bagenden og verdenskort på siderne. En rigtig jubilæumsmaskine, som nu er flyttet fra fabrikken i Colmar til Bauma i München.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk