Fejemaskiner smelter sammen

13-06-2019

De to GMR-mærker Nesbo og Stensballe bliver til ét på hydraulikfronten

To firmaer i samme selskab, der laver fejemaskiner er helt fint. Specielt når det ene firma laver mekaniske fejemaskiner og det andet hydrauliske fejemaskiner. Men der er ingen grund til, at begge firmaer lægger kræfter i at lave hydrauliske maskiner, som det hidtil har været tilfældet hos GMR-selskaberne Stensballe og Nesbo. Nu deles produktionen op, så Stensballe tager sig af mekanikken og Nesbo af hydraulikken.

”Vi smelter de hydrauliske fejemaskiner sammen til én serie fra 110 til 200 cm bredde. Og vi tryller ikke med navnet, så de kommer til at hedde Stensbo eller Nesballe. Navnet er Nesbo, og de produceres i Assens ved Mariager Fjord, mens de mekaniske fortsat laves hos Stensballe i Horsens”, forklarer salgschef Jakob Mosgaard hos Nesbo.

Den nye serie bliver ganske indholdsrig. De hydrauliske fejemaskiner følger nemlig hinanden fra de 110 til de 200 centimeter med spring på blot 10 centimeter.

 

Nyt system

”Erfaringen viser dog, at entreprenører, kommuner, anlægsgartnere, boligselskaber og andre typisk ønsker maskiner på 130, 150 og 180 cm til anvendelse enten med redskabsbærere eller med kompakttraktorer med påbygget hydraulikanlæg”, siger Jakob Mosgaard.

Nesbo har benyttet lejligheden til at forsyne fejemaskinerne med et nyt pendling-system, som giver mulighed for stadig at pendle kosten, men uden at side-forsætte maskinen ved drejning. Samtidig har maskinerne stor fejebredde i forhold byggebredden.

De nye koste er endnu ikke i produktion, men det kommer de snart. Prototype-perioden er ved at være overstået, og Nesbo satser på at præsentere den nye modelserie ved Have & Landskab i Slagelse.

Billedtekst:

Endnu findes der ikke rigtige billeder af de nye Nesbo-fejemaskiner – de er på vej fra prototype-stadiet til malerafdeling. Så indtil videre er det et model-foto, Nesbo-folkene går og kigger på.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk