Fem år med elektriske Weidemann uden batteriskift

19-12-2019


Loxam-kunder efterspørger decideret de eldrevne læssemaskiner eHoftrac

Stikket i om aftenen. Kør hele næste arbejdsdag.

Sådan har devisen været for en del af udlejningsfirmaet Loxams flåde af minilæssere siden begyndelsen af 2015. Virksomhedens tekniske direktør, Frank Larsen, var først til at sikre sig de nymodens elektriske Weidemann eHoftrac, da Stemas som dansk importør præsenterede dem på Agromek i november 2014. Siden har Loxam forsynet sig med en del flere el-læssere. Men de fem første kører fortsat problemfrit – og uden skift af batterier.

”Siden vi købte de første fem i Danmark, har vi anskaffet adskillige flere 1160 eHoftrac. I dag har vi flere end 20 elektriske Weidemann kørende. Selv om maskinerne efterhånden har en del timer på bagen, har vi aldrig haft problemer med driften. Selv de fem første holder stadig fint strøm til en dags arbejde, og Weidemann har tilmed fundet frem til anderledes og bedre batterier til de nyere maskiner”, siger Frank Larsen.

Det var lidt af en sensation, da Stemas som dansk Weidemann-importør kunne lancere de støj- og udstødningsfrie minilæssere på Agromek. I foråret 2015 præsenterede firmaet nyheden ved arrangementer både på Sjælland og i Jylland. Men forinden var der allerede solgt flere end 20 maskiner.

 

Dieselfrie snabler

”Allerede da Loxam købte de fem første, begyndte andre udlejningsfirmaer at skæve til maskinen, og vi har solgt rigtig mange til vidt forskellige brugere. København Zoo var også blandt de første til at købe en el-maskine til blandt andet at arbejde i elefanthuset. Her kørte zoo-folkene tidligere med en traditionel dieseldrevet maskine. Med el-maskinen slipper elefanterne for diesel-dunst i snablerne og motorstøj i ørerne”, siger distriktschef Hans Peter Stoffer hos Stemas. Det var ham, der i 2014 solgte de allerførste eHoftrac.

For Loxam har det været vigtigt at markere sig i front med læssemaskiner til fossilfrie byggepladser.

 

Nedbrydere er til el

”Nu har vi kunder, der decideret efterspørger de elektriske maskiner. Det gælder ikke mindst nedbrydere, som med Weidemann 1160 eHoftrac kan arbejde inden døre uden tung dieselluft. I løbet af de fem år har kundesegmentet til el-maskinerne ændret sig. Det er blevet større, fordi der generelt er en stigende bevidsthed om at køre uden larm og uden udstødningsgas også udendørs i bymiljøet. Arbejdsmiljømæssigt er det naturligvis en ren fornøjelse at sidde på sådan en maskine”, fastslår Frank Larsen.

Loxam-direktøren har også kendskab til brugere, som helt konkret kan se på bundlinjen, at de har kørt elektrisk.

”Brolæggere, der kører ind og ud af baggårde med belægningssten, kan gøre det uden larm og røg. Dermed har de mulighed for at køre flere timer om dagen og dermed gøre arbejdet færdigt hurtigere. Med en tavs maskine uden udstødning generer man ikke ejendommenes beboere, selv om klokken passerer 16, eller det eventuelt er lørdag. Flere timer pr. arbejdsdag gør arbejdet færdigt på færre dage og giver plads til flere projekter”, forklarer Frank Larsen.


Billedtekster:

1.

Teknisk direktør Frank Larsen købte de fem allerførste elektriske 1160 eHoftrac-læssere for fem år siden. I tidens løb har udlejningsfirmaet forsynet sig med adskillige Weidemann-maskiner hos Stemas.

2.

Der er dieselfrie snabler i København Zoo, som var hurtigt ude og anskaffe en elektrisk Weidemann til arbejdet blandt andet i elefanthuset
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk