Fin start for grov sorterer

11-11-2019Meldgaard Handel har været nødt til at sælge Portafill-anlæg som egentlig skulle være lager-buffer

”Vi sætter et anlæg på lager, så vi altid er sikre på at være lagerførende”.

Det var den smukke tanke hos Meldgaard Handel A/S, da firmaet tidligere på året introducerede den nye Portafill MR-6 grovsorterer i Danmark.

Og nej. Det gjorde Meldgaard Handel så ikke. For den nye maskine fik så fin en modtagelse, at der allerede er leveret flere anlæg til kunder. Også det, som oprindelig var tænkt som lager-maskinen. Også den er allerede afsat.

”Kunderne er meget imponerede over den lave læssehøjde på cirka tre meter, samtidig med at sigtearealet på 4200 x 1300 mm har en imponerende kapacitet. Maskinen har samtidig en ret unik radio-fjernbetjening, som indeholder start/stop af hele anlægget, start/stop og justering af bånd i fødekassen og også larvebånds-kontrol”, fortæller afdelingschef Klaus Meldgaard.

Det er Deutz, der står for indholdet i motorrummet.

 

Ind med båndet

Den nye 21 tons tunge Portafill MR-6 grovsorterer giver mulighed for at sortere i to eller tre færdigvarer. Via et hydraulikstempel kan det bredeste færdigvarebånd nemlig trækkes ind under sigten, som dermed neutraliserer det ene sidebånd, som så kan klappes ind. Dermed fylder anlægget heller ikke mere end højst nødvendigt.

”Vi leverer Portafill MR-6 med valgfrit top-sold, som kan være et kvadratsold, finger-sold eller en ”punchplate”. Bundsoldet er typisk altid et kvadratsold i den størrelse, som kunden nu ønsker”, forklarer Klaus Meldgaard.

Fabrikken i Nordirland fortæller, at den nye i familien er ekstrem aggressiv i vibrationerne. Dermed holder maskinen sig fint ren, selv når der arbejdes med fugtige og lerholdige materialer.

Nordirske Portafill har i øvrigt givet et par af de kendte anlæg navneforandring. Det drejer sig om Portafill MR-2 og Portafill MR-5, som tidligere lystrede navnene Portafill 2000CT og Portafill 5000CT. Det er anlæg, som den danske importør i Aabenraa gennem en årrække har leveret mange af rundt omkring i Danmark.

 

Billedtekster:

1.

Et nyt Portafill MR-6 anlæg er på plads og kører hos FJ Betongenbrug ved Randers.

2.

Remoten giver mulighed for fjernstart og -stop af hele anlægget, start og stop samt justering af bødekassens bånd og tillige kontrol af larvebåndene.

3.

Det brede færdigvarebånd kan trækkes ind, og dermed neutraliseres det ene af maskinens sidebånd, som så kan klappes ind.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk