Fjerde generation har taget roret i Stenderup

14-11-2017

Troels Jensen overtager posten som administrerende direktør efter sin far – vil satse endnu hårdere på entreprenør-segmentet

Der er vaskeægte generationsskifte i den sønderjyske maskinvirksomhed Stenderup A/S. Troels Stausholm Jensen er udnævnt til ny administrerende direktør, og han afløser sin far, Mogens Jensen, på posten. Dermed er det fjerde generation af familien Jensen, der er i spidsen for Stenderup, som hed Stenderup Maskiner A/S, indtil virksomhedens 75 års jubilæum i 2006 blev benyttet til en forkortelse.

Indehaver og nu forhenværende administrerende direktør Mogens Jensen fortsætter uændret i virksomheden som salgschef, hvor han vil få mere tid til at besøge og servicere kunder.

”Det har længe været et ønske fra min side at få mere tid ude hos kunderne. Derfor er jeg glad og stolt over at kunne give direktørposten videre til Troels”, siger Mogens Jensen.

I forbindelse med en langsigtet fremtidsplan har Mogens Jensen samtidig købt sin bror, Hans-Henrik Jensens, ejerandel med virkning fra det kommende årsskifte. Hans Henrik Jensen vil herefter prøve kræfter med en ny branche i det nye år.

 

Direktør med planer

Den nye Stenderup-chef, Troels Jensen, har en baggrund fra DLG i grovvarebranchen, inden han kom hjem til familiefirmaet Stenderup A/S i 2014. Her har hans rolle hidtil været daglig leder af virksomheden. Troels Jensen er uddannet HD Afsætning fra Syddansk Universitet.

Troels Jensen har klare planer med sig ind på direktørkontoret.

”Vi vil satse endnu hårdere inden for entreprenør-segmentet. Vi satser ikke kun på organisk vækst, men er også klar til opkøb af andre virksomheder. Hvis firmaer inden for entreprenørmaskine-branchen er til salg, så er vi interesserede. Det gælder ikke blot virksomheder i Sønderjylland eller Jylland, men i hele Danmark”, siger Troels Jensen.

 

Kig på Skandinavien

Samtidig har den nye Stenderup-direktør et godt øje til det øvrige Skandinavien.

”Vi er interesserede i at udvide vore eksisterende forhandleraftaler for Danmark til at omfatte også Norge og Sverige. Og vi er også interesserede, hvis der eventuelt bliver mulighed for at indlemme andre mærker inden for specielt minigravere”, fortæller Troels Jensen.

Stenderup har rødder tilbage til 1936, da Hans Jensen lagde grunden ved at etablere en landsbysmedie i den lille landsby Stenderup uden for Rødding. I begyndelsen med skoning af heste og smedearbejde, men senere også med traktorer, selvbindere og andre maskiner til landbruget.

Hans Jensens søn, Jørgen Jensen, overtog virksomheden i 1965, og i år 2000 meldte tredje generation sig i skikkelse af brødrene Mogens og Hans-Henrik Jensen til som ejere af Stenderup Maskiner. Nu er fjerde generation så på plads i direktørstolen.

På entreprenørfronten har Stenderup A/S i øjeblikket import og forhandling af Gehl-minilæssere og Sunward-gravemaskiner.


Billedtekst:

Troels Stausholm Jensen – til venstre – har overtaget jobbet som administrerende direktør for Stenderup A/S efter sin far, Mogens Jensen – til højre. Hans-Henrik Jensen afhænder sin ejerandel i virksomheden til Mogens Jensen og skifter branche efter årsskiftet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk