Først lejede de én - nu har de købt 10 Wacker Neuson

27-02-2018


CPK Gruppen i Hvidovre har fuld gang i nedgravning af kabler

Det handler om infrastruktur under jorden for Hvidovre-firmaet CPK Gruppen. Fiberkabler som digitale motorveje i kilometervis skal graves ned, og nu har firmaet sikret sig øgede kræfter til opgaverne. CPK Gruppen har tre nye Wacker Neuson-gravemaskiner i ordre, og dermed runder firmaet Wacker Neuson-maskine nummer 10 i løbet af halvandet års tid.

Det er Allen Schmidt Nielsen hos Wacker Neuson, der tager sig af den nye leverance, nøjagtig som han har klaret de øvrige handler med CPK Gruppen. Den første maskine blev afleveret i midten af 2016. Ikke så kompliceret en handel, for kunden havde vurderet, at det var bedre at eje end at leje.

”Den første handel kom efter, at firmaet havde lejet en Wacker Neuson-maskine hos GSV Materieludlejning. Det viste sig, at de var glade for den, og siden er det blevet til en del maskinhandler. Det går let og hurtigt, når vi handler”, fortæller Allan Schmidt Nielsen.

 

Fiberkabler

CPK Gruppen er opkaldt efter firmaets tre stiftere, som her har leveret et bogstav til firmanavnet. Per Skjold Petersen står for det midterste bogstav i forkortelsen, og han er direktør for CPK Gruppen, hvor hans to partnere ikke deltager i den daglige drift. Firmaet blev etableret i 2015 og har nu 25 medarbejdere.

”Vi graver fiberkabler for blandt andre GobalConnect, Atea, Nianet og Telia. Folkene er delt op i 8-12 arbejdssjak, som hver har en fuld maskinpark. Dertil kommer, at vi har et par sjak, der arbejder med at spule fiberkabler”, fortæller Per Skjold Petersen.

Hovedparten af CPK Gruppens gravemaskiner er Wacker Neuson ET18 på 1,8 ton. Det er den model, der er et par stykker i ordre af, foruden en Wacker Neuson 2503 på 2,5 ton.

 

Størst mulige gravedybde

Alle gravemaskinerne er i øvrigt leveret sammen med Nugent- eller Brian James-maskintrailere fra Saga Trailer.

Hver af de syv ET-modeller, som Hvidovre-firmaet har tegnet sig for, har sit eget optimerede gravearm-system med forskellige længder. Maskinerne har eget bomsystem med to valgfrie længder af gravestikket. CPK Gruppen har maskiner med det lange gravestik for at opnå den størst mulige gravedybde. Maskinerne er forsynet med hydraulisk Tiltman.


Billedtekster:

1.

Maskinfører Peter Niss kører en af maskinerne ned ad den trailer, som Wacker Neuson også har leveret til GPK Gruppen.

2.

En af de 10 nye Wacker Neuson-gravemaskiner, som kabelentreprenøren CPK Gruppen i Hvidovre har købt.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk