Artikel fra september 2017
Læs hele avisen

Fogs elektriske hollænder tog prisen

04-10-2017Første modtager af den nye Maskinleverandørernes Innovationspris

En 61-årig kan udmærket være helt fremme i skoene. Det beviste H. A. Fog A/S ved som den første at løbe med Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab. Brøndby-firmaet med de 61 år på bagen tog prisen med den nye hollandske, elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac med el-drevne redskaber.

”Vi er lige blevet drillet med, at vi er blevet noget gråhårede. Så at det netop er en pris for innovation, som vi løber med, betyder enormt meget”, fastslog direktør Karsten Fog, da Slagelses borgmester, Stén Knuth stak på næven og tillige overrakte blomster og champagne.

”Nimos Posi-Trac er jo en eldreven redskabsbærer, som rent faktisk kan køre på batterier. Med dét mener jeg, at tidligere skulle den slags maskiner lades op hvert femte minut, hvorefter de kunne køre i en halv time. Her kan det faktisk lade sig gøre at køre en hel arbejdsdag på én batteripakke. Det er reel innovation”, siger branchedirektør Klaus Nissen hos Maskinleverandørerne.

 

Toeren og treeren

Han er i øvrigt overbevist om, at Maskinleverandørernes Innovationspris er kommet for at blive.

”Det hele er gået over al forventning, og der har været meget opmærksomhed og interesse om ideen. Så det kommer vi til at gøre igen. Ikke mindst, fordi det har været oprigtigt svært at indsnævre feltet til netop de tre, som løb med priserne”, siger Klaus Nissen.

Foruden H. A. Fogs elektriske redskabsbærer, havde ekspertudvalget bag Innovationsprisen også valgt at belønne Reesink Turfcare og Hako Danmark med henholdsvis anden- og tredjepladsen. Reesink Turfcare for Toro Timecutter HD MyRide Z-turn rotorklipper, som især blev lovpris for ergonomi og ensartet klipning. Hako Danmark fik tredjepladsen for cityfejemaskinen Hako City Master 2200, som udmærker sig med både hastighed, miljøvenlighed og sikkerhed. 

Billedtekster:

1.

Boblevand og hæder til H. A. Fog og den hollandske elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac fra Slagelse-borgmester Stén Knuth. Direktør Karsten Fog er åbenlyst velfornøjet med at være første modtaget af Maskinleverandørernes Innovationspris.

2.

Toro Timecutter HD MyRide Z-turn rotorklipperen indbragte Reesink Turfcare andenpladsen og opmærksomhed fra borgmester Stén Knuth.

3.

Paraplyen måtte frem, da Slagelse-borgmesteren lagde vejen omkring Hako Danmark for at tage cityfejemaskinen Hako City Master 2200 i nærmere øjesyn.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk