Forbløffede håndværkere hos nordjysk udlejningsfirma

29-08-2018
Tømrerne der bygger for Hjørring Stilladsudlejning skal lige vænne sig til at kunne laste 350 kg i mandskabsliftens kurv

350 kg med op i 22 meters højde i mandskabskurven på en bomlift er ikke så lidt. Selv ikke i Nordjylland. Derfor har håndværkerne, der hen over sommeren har været i gang med at bygge nyt for Hjørring Stilladsudlejning, lige skullet vænne sig til muligheden.

”Tømrerne troede ikke rigtig på det, da jeg sagde til dem, at de bare kunne laste mere grej i kurven. Der var rigelig med kapacitet”, fortæller Peter Pedersen, som driver Hjørring Stilladsudlejning A/S sammen med sin bror, Jens Pedersen.

Den nye vægtløfter i udlejningsflåden hos det nordjyske stillads- og maskinudlejningsfirma er en Manitou 220 TJ+ bomlift. Det er det lille + til sidst i modelbetegnelsen, der øger kapaciteten i kurven fra normalstandarden på 230 kg med yderligere 120 kg til 350 kg.

Positiv respons

”Det er helt perfekt for en udlejer, der gerne vil kunne tilbyde kunderne lidt mere. Vi har stor efterspørgsel på lifte, der kan tage lidt ekstra med i kurven. Det må vi jo sige, at den nye Manitou kan. Det har da også givet positiv respons hos kunderne”, konstaterer Peter Pedersen.

Også manden, der har leveret den nye bomlift til Hjørring Stilladsudlejning, kan melde om positiv modtagelse til 220 TJ+.

”Den passer rigtig godt til markedet, og maskinen er da også slået rigtig godt an. Det vækker naturligvis begejstring hos håndværksfirmaerne, der skal operere i højden, at der er så meget ekstra kapacitet. Med 2,30 meter gange 90 centimeter er der god plads i kurven, og de 350 kg giver faktisk mulighed for, at tre mand kan arbejde i kurven samtidig”, siger distriktschef Freddy Lange Nielsen hos den danske Manitou-importør, Scantruck.

Nem betjening

”Selv om 220 TJ+ kan så meget mere, er den nøjagtig lige så nem at betjene som de øvrige TJ-maskiner i Manitou-familien. Den har nemlig samme betjeningspanel som de andre TJ-bomlifte”, siger Freddy Lange Nielsen.

Blandt dem også flere andre Manitou-bomlifte i Hjørring Stilladsudlejnings materielkatalog. Hjørring-firmaet har i det hele taget løbende forsynet sig godt med maskiner fra Scantruck. Foruden bomlifte fra10 til nu 22 meter, også en lang stribe Manitou teleskoplæssere fra 6 til 30 meter, samt en Mustang-minilæsser.

Hjørring Stilladsudlejning udvider ikke blot udlejningsprogrammet, men også faciliteterne for det daglige arbejde med maskiner og grej for omkring en snes medarbejdere.

”Vi bygger værksted, vaskehal og lagerhaller og får fremover mulighed for også at få de store maskiner ind til service”, fortæller maskinudlejer Peter Pedersen.

Til efteråret har firmaet på Aalborgvej i Harken fem kilometer syd for Hjørring jubilæum. Hjørring Stilladsudlejning runder det halve århundrede. Til den tid skal nybyggeriet af cirka 1000 kvadratmeter gerne stå klar.

Billedtekster:

1.

Pladsmand Peter Fisker (til venstre) og mekaniker Michael Arensbach er hoppet i kurven på den nye Manitou 220 TJ+. Det er ikke en overdrivelse, når der på kurven står ”High capacity”. Dimensionerne på 230 x 90 cm og kapacitet til 350 kg giver plads til yderligere en mand og godt med udstyr.

2.

Hjørring Stilladsudlejnings nye Manitou 220 TJ+ på job i Aalborg. Med plus-kapacitet i mandskabskurven.

3.

Betjeningen af den nye vægtløfter fra Manitou foregår nøjagtig lige så enkelt som for de øvrige bomlifte i Manitous TJ-program, viser mekaniker Michael Arensbach (til højre) her til pladsmand Peter Fisker.

4.

Det er alt andet end uvant for folkene hos Hjørring Stilladsudlejning at tumle Manitou-maskiner. Firmaet er stamkunde hos Scantruck og har for nylig også anskaffet en ny Manitou MT1840 A teleskoplæsser, som mekaniker Michael Arensbach og pladsmand Peter Fisker her tager et kik på. Maskinen har en løftehøjde på 18 meter og kapacitet til fire tons.

Læs mere på
www.scantruck.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk