Artikel fra oktober 2018
Læs hele avisen

Forrygende start som ny Mecalac-forhandler

08-11-2018

Både salg og efterspørgsel på de franske maskiner ligger over forventningerne

Der er for alvor kommet gang i salget af franske Mecalac-entreprenørmaskiner på det danske marked. I foråret lagde den franske fabrik forhandlingen i hænderne på Kiesel Scandinavia A/S med afdelinger i Ringsted og Kolding. Siden er der løbende ekspederet gule franskmænd ud af portene hos Kiesel.

”Tidligere var det to andre maskinfirmaer, der delte agenturet i Danmark. Det var delt op efter produktgrupper. Vi satte som en betingelse, at vi ville have import og forhandling af hele paletten af Mecalac-maskiner, og det mente fabrikken var en god idé. Det ser ud til, at de ikke har taget fejl”, konstaterer en særdeles tilfreds Kiesel Scandinavia-direktør, Henrik Hansen.

Som ny importør har Kiesel øget frekvensen af solgte maskiner betragteligt, og Henrik Hansen er overbevist om, at tendensen vil fortsætte.

 

Forskellige maskintyper

”Det er fint, at vi har haft et rigtig imponerende startsalg. Men fortæller efterspørgslen på maskiner os også om et stort potentiale, som vi glæder os til at dække. Mecalac er ikke alene et rigtig stort mærke på hjemmemarkedet i Frankrig, men også blandt andet i Tyskland. Fabrikken producerer en række forskellige maskintyper. Der er et bredt sortiment i gravemaskiner både på bånd og på hjul, gummihjulslæssere, dumpere og tromler”, fortæller Henrik Hansen.

Den franske fabrik har udviklet flere specialiteter. Blandt andet har Mecalad sit eget, patenterede hurtigskift, som giver maskinføreren en følelse af, at redskaberne på gravemaskinen er direkte monteret.

Blandt de varmeste Mecalac-nyheder er en elektrisk 12-tons gravemaskine, som Henrik Hansen ser frem til at kunne præsentere i Danmark.

”Mecalac er godt på vej med den fuld-elektriske gravemaskine, som kan køre otte timer på en opladning”, siger Kiesel Scandinavia-direktøren.

Fra nytår overtager Mecalac i øvrigt produktionen af det franske minilæsser-mærke Pichon. Fremover vil Pichon-fabrikken i Bretagne ikke producere kompakte minilæssere, men koncentrere sig om maskineri og grej decideret målrettet landbruget.    


Billedtekster:

1.

Mecalacs otte-tons båndgraver 8 MCR på ny dansk hjemmebane hos Kiesel Scandinavia i Ringsted.

2.

Mecalac-graver udstyret med pallegafler.

3.

Servicemontør Jack Rasmussen tester komforten i en Mecalac 8 MCR. Behageligt med god plads, konstaterer han.

4.

Mecalac har for alvor sat skovlen i dansk jord med et salg over forventning efter, at Kiesel Scandinavia har overtaget import og forhandling. 

5.

Mecalac producerer både gravemaskiner, dumpere, tromler og, som servicemontør Jack Rasmussen her viser, også gummihjulslæssere.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk