Fuld fart på undervognen

21-11-2017RGS Nordic fik totalrenoveret undervogn på en Cat-dozer på to arbejdsdage

Det kan gå rigtig hurtigt med en Caterpillar D6R-dozer. Selv melder Cat ud om en hastighed frem på små 12 km/t. Men undervognen… Den er der fuld fart på. I hvert fald, når folkene hos Pon Equipment skal renovere den. Det klarede værkstedet på blot to arbejdsdage.

”Det er vel kun i omegnen af den tid, det normalt tager at få totalrenoveret en undervogn”, konstaterer afdelingsleder Helge Nielsen hos RGS Nordic. Det var ham, der kontaktede Pon Equipment og fik servicekonsulent Mikael Schmidt til at lave et tilbud på den store makeover til dozer-undervognen.

Helge Nielsen accepterede tilbuddet, og mandag morgen gik mekanikerne så i gang med at renovere kæder, sko, ruller og forhjul på maskinen. Tirsdag eftermiddag rullede dozeren ud af værkstedet med totalrenoveret undervogn.

”Det gik godt nok hurtigt. Faktisk fik vi maskinen en dag tidligere, end Pon Equipment havde lovet. Og det var hurtigt i forvejen. Det betyder meget for os, når reparationen går så hurtigt, fordi vi er afhængige af, at materiellet bare kører”, siger RGS Nordic-afdelingslederen.

 

Jord i støjvold

Cat-dozeren arbejder med maskinfører Kjeld Nielsen i kabinen med at deponere klasse 2-jord tæt på Den Fynske Motorvej ved Odense. Her anvendes overskudsjord i en støjvold, og i perioder ankommer der lastbiler med jord hver halve time. Derfor er det afgørende, at maskinen er fit for fight.

Derfor bredte bekymringen sig, da undervognen krævede en større renovering. Pon Equipments udemontør Bendt Hansen lagde vejen omkring arbejdsstedet ved Odense og tjekkede, om reparationen eventuelt kunne klares på stedet. Det stod dog hurtigt klart, at maskinen måtte en tur omkring værkstedet i Skejby.

Foruden at maskinfører Kjeld Nielsen meget hurtigt fik sin vante maskine tilbage, reducerede tempoet hos mekanikerne i Skejby også behovet for at hyre en erstatningsmaskine. Helge Nielsen kunne nøjes med at have reserven på banen i blot to arbejdsdage. 

Billedtekster:

1.

Maskinførere Kjeld Nielsen, RGS Nordic, og servicekonsulent Mikael Schmidt, Pon Equipment, ved patienten, som lynhurtigt kom på højkant igen med totalrenoveret undervogn.

2.

Der skubbes store mængder jord ved Odense, og Cat-dozeren er klar til at skubbe videre efter et hurtigt besøg på værkstedet i Skejby.

3.

Så kører den igen. Caterpillar D6R med nyt understel. Kæder, sko, ruller og forhjul blev renoveret i løbet af to arbejdsdage.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk