Artikel fra maj 2021
Læs hele avisen

GSV-maskinfører med hang til Komatsu-gravemaskiner

31-05-2021Peter Skovgaard har taget hul på graver nummer syv fra den japanske producent

Det er måske for meget sagt, at Peter Skovgaard er afhængig af dem. Men i hvert fald har han hang til Komatsu-gravemaskiner. Han har 30 års erfaring som maskinfører, og syv af dem har der stået Komatsu på. Senest en ny PC290-11, som har afløst en PC290-10.

Peter Skovgaard arbejder for Danmarks største udlejningsvirksomhed, GSV, og han følger simpelthen med i lejeaftalen på maskinen.

”Vi faste maskinførere hos GSV får selv lov til at bestemme, hvad vi helst vil køre i. Og jeg er altså Komatsu-mand. Jeg har kortvarigt været omkring en maskine af det andet mærke, men fik så heldigvis en Komatsu igen”, fortæller den 60-årige maskinfører.

Ligesom han i dag følger med maskinen fra GSV ud til kundernes opgaver, fulgte Peter Skovgaard også med, da GSV ved indgangen til 2016 købte et andet udlejningsfirma, Bramsnæs Entreprenørmaskiner. GSV overtog maskinparken og også de folk, der ønskede at følge med. Dermed er alt faktisk som det var før for Peter Skovgaard.

 

”Som jeg kender det”

”Jeg sidder stadig i en Komatsu, og jeg laver samme type arbejde. Nu hedder firmaet bare GSV. Der er heldigvis heller ikke de store ændringer på den nye Komatsu PC290-11 i forhold til den PC290-10, som jeg kørte tidligere, bortset fra en anden motor, som nu lever op til Stage V-kravene for at sikre det bedste miljø. Ellers er det meste, som jeg kender det i en Komatsu”, siger Peter Skovgaard.

”Der er ikke ændret noget på kabinen, og tak for det. Indeklimaet er fantastisk, og jeg tvivler stærkt på, at der findes gravemaskiner med bedre kabiner, end Komatsus. Det er de forhold, der gerne skal være helt i top, når man har en entreprenørmaskine som sin daglige arbejdsplads gennem mange år”, fastslår maskinfører Peter Skovgaard.

 

Billedtekster:

1.

Peter Skovgaard ved sin Komatsu-gravemaskine nummer syv.

2.

Peter Skovgaard kan se tilbage på seks tidligere Komatsu-gravemaskiner, inden han fik den syvende i rækken, en ny PC290-11.

3.

Den nye Komatsu PC290-11 er hyret hos GSV med Peter Skovgaard i kabinen til at skabe bedre afledning af store regnvandsmængder langs Gladsaxe Ringvej i Søborg.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk